Πολιτική

Οι εναλλακτικές του ΣΥΡΙΖΑ για Πρόεδρο αν βγει από το κάδρο ο Προκόπης Παυλόπουλος

Αντικείμενο συναλλαγής ανάμεσα στην κυβέρνηση και στο ΚΙΝΑΛ θεωρούν στο ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι το θέμα της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας καθώς το Μέγαρο Μαξίμου το συνδέει άμεσα με τον εκλογικό νόμο.

Σε αυτό το συμπέρασμα έχουν καταλήξει τα στελέχη της Κουμουνδούρου λαμβάνοντας υπ όψη τις εξής παραμέτρους: Ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να περάσει πρώτα τον εκλογικό νόμο και στην συνέχεια να εκλέξει πρόεδρο της δημοκρατίας την στιγμή που η Φώφη Γεννηματά έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί πρόεδρο που δεν προέρχεται από την κεντροαριστερά.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να κερδίσει τις ψήφους του ΚΙΝΑΛ στο θέμα του εκλογικού νόμου» λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα οποία επισημαίνουν ακόμα στην συνέχεια ότι Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να κάνει το χατίρι της Φώφης Γεννηματά και να αποδεχθεί την Μαρία Δαμανάκη ή την Άννα Διαμαντοπούλου.

Ο Αλέξης Τσίπρας με την συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ εμφανίστηκε να επιθυμεί το θέμα της εκλογής να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν γι αυτό άλλωστε κάλεσε τον πρωθυπουργό να ανοίξει το γρηγορότερο τα χαρτιά του. “Όσα επιχειρεί σήμερα ο κ. Μητσοτάκης με αφορμή την εκλογή ΠτΔ είναι απολύτως αλλοπρόσαλλα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας. Όταν πριν από ένα χρόνο πήρα την απόφαση να αλλάξουμε το σχετικό άρθρο του Συντάγματος και να απεμπλακούμε την προεδρική εκλογή από τη διάλυση της Βουλής, δεν μπορούσα να φανταστώ αυτόν τον διασυρμό, τόσο του αξιώματος, όσο και της διαδικασίας”.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αλλάξει τίποτα καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει στην πρόταση για τον Προκόπη Παυλόπουλο αν και οι συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιλαμβάνονται ότι αυτή η υποψηφιότητα απομακρύνεται από την στιγμή που η Φώφη Γεννηματά βάζει βέτο.

Έτσι στην Κουμουνδούρου επεξεργάζονται και τις επόμενες κινήσεις που θα κάνουν στην περίπτωση που ο Προκόπης Παυλόπουλος αρνηθεί να είναι ξανά υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας μόνο ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτή την περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αλλάξει πολιτικό… προσανατολισμό προτείνοντας κάποιο χώρο από της ευρύτερης αριστεράς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Εκλογές ζητεί ο Νίκος Ανδρουλάκης: «Έχουμε μια βαθιά διεφθαρμένη κυβέρνηση, που επιλέγει την ατιμωρησία και τα παιχνίδια με τους θεσμούς»
Ρωτάω λοιπόν σήμερα: Ποιον θα εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός; Εμένα ή τους διεφθαρμένους βουλευτές και υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας;
Νίκος Ανδρουλάκης 15
Γιώργος Μυλωνάκης: Κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για κατασκευασμένες τηλεφωνικές συνομιλίες και sms
«Είμαι βέβαιος ότι η Ελληνική δικαιοσύνη θα αποκαλύψει σύντομα ποιοι είναι οι δράστες και ποια είναι τα πραγματικά τους κίνητρα»
Γιώργος Μυλωνάκης
Στην Επιτροπή Δεοντολογίας Τσιάρας και Μηταράκης – Με υπόμνημα θα απαντήσουν οι υπόλοιποι «γαλάζιοι» βουλευτές για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
Η κυβέρνηση, η οποία επί της αρχής λέει «ναι» στις άρσεις ασυλίας των βουλευτών της, αποφάσισε να μη θέσει κομματική πειθαρχία και τα μέλη της ΝΔ να ψηφίσουν κατά συνείδηση
τσιάρας