Πολιτική

Οι επαφές του Τσίπρα με Ολαντ, Ρέντσι και Κόστα για το μέτωπο του Νότου κατά της λιτότητας

Ο Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία είχε επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι και τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα για μια συνεργασία νοτίων και προοδευτικών δυνάμεων κατά της λιτότητας.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον οποίο συζήτησε θέματα τρομοκρατίας στην Τουρκία, για την συνέχιση της συνεργασίας για το προσφυγικό ενώ συζήτησαν και για το Κυπριακό.
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε επίσης και σύντομη συνομιλία με τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ρώτησε τον Καναδό ομολογό του από που γνωρίζει ελληνικά και ο κ. Τριντό απάντησε πως έχει επαφές με την ελληνική κοινότητα η οποία τον στηρίζει. Ο κ. Τριντό επιβεβαίωσε την παρατήρηση του Α. Τσίπρα ότι είχε επισκεφθεί την Ελλάδα σε μικρή ηλικία με τον πατέρα του ο οποίος διετέλεσε επίσης πρωθυπουργός του Καναδά.

Τέλος, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τους κκ Τσίπρα και Τριντό συνάντησε ο πρόεδρος Ομπάμα ο οποίος τους είπε “εσείς είστε νέοι, αντέχετε, εγώ σε λίγο βγαίνω στη σύνταξη”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331