Πολιτική

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Μητσοτάκης για επενδύσεις και θέσεις εργασίας

Η βασική προτεραιότητα της Ελλάδας θα πρέπει να είναι η προσέλκυση επενδύσεων και η δημιουργία θέσεων εργασίας, ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συζήτηση στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών με τον δημοσιογράφο Μάρτιν Γουλφ των Financial Times.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η τωρινή κυβέρνηση υπερφορολογεί τους παραγωγικούς κλάδους για να επικεντρωθεί σε επιδόματα και βοηθήματα, ενώ ο ίδιος θα επικεντρωθεί σε μια ανάπτυξη που βασίζεται στις επενδύσεις σε τομείς όπου η Ελλάδα υπερέχει.

Click4more: Παυλόπουλος από Δελφούς: Εχθρός της Ευρωζώνης είναι το χρέος

Τι είπε ο Μητσοτάκης για το χρέος

Σχετικά με το χρέος της χώρας, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο δημοσιονομικό χώρο για να ξεφύγει από το φαύλο κύκλο, αλλά ο φόβος στην ΕΕ ήταν ότι αν δοθεί δημοσιονομικός χώρος θα χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω διεύρυνση του δημόσιου τομέα, ενώ ο ίδιος θα το χρησιμοποιήσει για να μειώσει τους φόρους.

kyriakos

Την συζήτηση παρακολουθούν μεταξύ άλλων οι επίτροποι Δ.Αβραμόπουλος και Χρ. Στυλιανίδης , ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάγιατ και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον οποίο αντάλλαξε χαιρετισμό ο κ Μητσοτάκης. Ο κ Σημίτης θα μιλήσει αύριο στο Φόρουμ.

Μητσοτάκης: “Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι πολιτικό και θεσμικό”

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι πολιτικό και θεσμικό, ανέφερε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Εάν η λειτουργία των θεσμών δεν βελτιωθεί, η Ελλάδα δεν θα λειτουργεί όπως πρέπει στο μέλλον, τόνισε.

Όλες οι λαϊκίστικες κυβερνήσεις, είτε προέρχονται από τη δεξιά είτε από την αριστερά, χρησιμοποιούν τους ίδιους κανόνες“, είπε ο κ. Μητσοτάκης, βασιζόμενες σε τρεις άξονες: έλεγχο των ΜΜΕ, παρέμβαση στη δικαιοσύνη και δίωξη πολιτικών αντιπάλων.

kyriakos

«Το επίπεδο παρέμβασης που έχουμε δει στη δικαιοσύνη είναι απαράδεκτο και υποσκάπτει τα θεμέλια της δημοκρατίας», είπε ο αρχηγός της ΝΔ. «Ένας από τους τρόπους που μπορεί να αλλάξει αυτό είναι η απόλυτη αξιοκρατία στη στελέχωση του κυβερνητικού επιτελείου, και η εισαγωγή νομοθεσίας που περιγράφει λεπτομερώς το ρόλο του γραφείου του πρωθυπουργού, πώς να διεξαγάγει πολιτική με τους υπουργούς και ποιός είναι ο ρόλος του ίδιου του πρωθυπουργού. Αυτό απαιτεί και “μια πολύ θαρραλέα συνταγματική μεταρρύθμιση”», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δένδιας: Εθελοντική στράτευση γυναικών το 2026 – Έχουμε το καλύτερο anti drone σύστημα για τα Bayraktar
«Θα ξεκινήσουμε να δημιουργήσουμε μια μονάδα 150 εθελοντριών για να μπορέσουμε να συνδέσουμε τις γυναίκες περισσότερο με τις Ένοπλες Δυνάμεις διότι στα επαγγελματικά μας στελέχη είμαστε αρκετά καλά» τονίζει ο ΥΕΘΑ
Νίκος Δένδιας 11
Βασίλης Κικίλιας: Η απάντηση στη Ντόρα Μπακογιάννη για την ΕΔΕ στο λιμενάρχη Χανίων – «Η ανθρωπιά δεν είναι άλλοθι για συγκάλυψη»
«Έχουμε κράτος δικαίου, όχι καφενείο φίλων και γνωστών. Ειδικά για τον Λιμενάρχη Χανίων, είθισται στη διαδικασία μιας ΕΔΕ, να μην παραμένει στη θέση ευθύνης ο διερευνώμενος, για να μην παρακωλύεται η έρευνα»
Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Βασίλης Κικίλιας στα έδρανα της Βουλής 41