Πολιτική

Οικονόμου: Ο κ. Στυλιανίδης απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού

Μετά από ένα Σαββατοκύριακο που σημαδεύτηκε από την μεγάλη φωτιά στα νότια προάστια και με την τουρκική προκλητικότητα να είναι στο απόγειό της, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου πραγματοποίησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Απολύτως απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού ο κ. Στυλιανίδης», είπε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε: «Η αντιμετώπιση τριών μετώπων ταυτόχρονα απέδωσε και είμαστε εδώ με σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε ό,τι προκύψει καθώς έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο καλοκαίρι».

Νωρίτερα είχε τονίσει ότι σε μια ιδιαίτερα επιβαρυμένη καιρική συγκυρία είχαμε την πρώτη μεγάλη πυρκαγιά σε αστικό περιβάλλον. Ήταν 3 εστίες σε Γλυφάδα, Κουβαρά και κρεμαστό λαγό οι οποίες εξελίχθηκαν με τις λιγότερες συνέπειες.

«Είναι απαραίτητο», είπε, «να συνειδητοποιήσουμε ότι η περιοχή μας βάλλεται από την κλιματική κρίση».

Τόνισε πάντως ότι η πραγματικότητα αυτή δεν ειναι λόγος να παρακολουθούμε μοιρολατρικά την κατάσταση. «Είμαστε καλυτερα προετοιμασμένοι και έχουμε κινητοποιήσει περισσότερα μέσα. Αυτό φάνηκε και στην Βουλα και η αντίδραση ήταν εντός των πρωτοκόλλων. Περιορίστηκαν στο ελάχιστο οι ζημιές. Οι συνθήκες που θα λειτουργούμε από εδώ και στο εξής θα είναι αντίξοες. Οι πυρκαγιές δεν σβήνονται με κραυγές και δαιμονοποίηση των οργάνων. Χρειάζεται σκληρή προσπάθεια και δουλειά για να κάνουμε απολογισμό καλύτερο από τον περσινό».

Ενημέρωση της Επιτροπής Εξωτερικών και ‘Αμυνας για την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στις αποφάσεις που ελήφθησαν για τη βοήθεια στην Ουκρανία, είπε: «Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις για την Ουκρανία με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας ο κ. Παναγιωτόπουλος ζήτησε τη σύγκληση της Επιτροπής Εξωτερικών και ‘Αμυνας της Βουλής προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη της -και κατ’ επέκταση τα πολιτικά κόμματα- για την αποστολή ανθρωπιστικού και αμυντικού υλικού στη δοκιμαζόμενη από τη ρωσική εισβολή, Ουκρανία. Η ενημέρωση αυτή θα γίνει την επόμενη Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 10 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι οι αποστολές αυτές -όπως είναι γνωστό- εντάσσονται στο πλαίσιο σχετικής απόφασης του ΚΥΣΕΑ και της ξεκάθαρης θέσης που πήρε η κυβέρνηση υπέρ του αμυνόμενου στον πόλεμο αυτό, συντασσόμενη με τους εταίρους και τους συμμάχους της χώρας μας, εναντίον του αναθεωρητισμού και του επεκτατισμού, εναντίον των παραβιάσεων του Διεθνούς Δικαίου και των δεσποτικών αντιλήψεων αυταρχικών ηγετών.

Στο πλαίσιο της απόφασης αυτής εντάσσεται και η συμφωνία που επιτεύχθηκε, ύστερα από διαβουλεύσεις μεταξύ των υπουργείων ‘Αμυνας της Ελλάδας και της Γερμανίας, για την αντικατάσταση των παλαιών ανατολιτικό-γερμανικών τεθωρακισμένων που διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός, με νεότερα γερμανικής κατασκευής και την παράδοση, αμέσως μετά, των παλιών στην Ουκρανία.

Υπογραμμίζεται ότι η αποστολή των παλιών τεθωρακισμένων στην Ουκρανία θα γίνεται αφού παραληφθούν από τη Γερμανία τα νεότερα και πιο σύγχρονα τεθωρακισμένα που θα τα αντικαταστήσουν. Όπως προκύπτει δεν δημιουργείται απολύτως κανένα κενό στην άμυνα της χώρας. Κατ’ επέκταση είναι τελείως αβάσιμοι οι ισχυρισμοί και οι αιτιάσεις όσων πιστεύουν ότι θα υπάρξει κάποιο κενό στην άμυνα των νησιών, ισχυρισμοί που προβάλλονται από την αντιπολίτευση, από το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μέχρι πρόσφατα δεν είχε καν καταλήξει στο αν η άμυνα της χώρας -συνεπώς και των νησιών- είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός».

Δείτε την ενημέρωση 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυβέρνηση για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Καμία όχληση απο την ευρωπαϊκή εισαγγελία – Να ξεκαθαρίσει την θέση της η Λευκωσία
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε και για τις αναρτήσεις Τσίπρα αλλά και το πόρισμα του Γενικού Χημείο του Κράτους για τα Τέμπη
Φωτογραφία αρχείου 
(EUROKINISSI
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ακύρωσε την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Δράμας: «Δεν πηγαίνω ούτε να τσακώνομαι ούτε να με απειλούν ότι θα με πυροβολήσουν»
Στην καταγγελία του αναφέρει ότι ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Δράμας «προσκείμενος στο ΚΚΕ ξεκίνησε δημόσιο αγώνα για να με προπηλακίσουν εκεί κατά την άφιξη μου»
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 51
Ανδρουλάκης: «Οι μέρες ασυδοσίας της ΝΔ τελείωσαν, η πολιτική πρέπει να ξανασυστηθεί με την ηθική»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην εκδήλωση για τον εορτασμό της 51ης επετείου από την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε στην ιστορία της παράταξης ενώ κατέθεσε και συγκεκριμένες προτάσεις για το δημογραφικό
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Τα σενάρια για κοινή κοινοβουλευτική ομάδα ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς – Οι επιλεκτικές κινήσεις Τσίπρα στο πιθανό νέο κόμμα
Στελέχη και των δύο κομμάτων θεωρούν ότι θα μπορέσουν να αναστείλουν την κίνηση Τσίπρα αφού θα εμφανιστούν ως κοινός φορέας που θέλει να εκφράσει τον χώρο της αριστεράς
Σωκράτης Φάμελλος και Αλέξης Χαρίτσης 3
«Ορόσημο» για τη δημοσκοπική ανάκαμψη της ΝΔ η ΔΕΘ – Ο κρίσιμος ρόλος του αριθμού 3
Η προσδοκία στο κυβερνητικό «στρατόπεδο» είναι τα ποσοστά, μετά τη Δ.Ε.Θ. να αυξηθούν κατά 2 με 3 μονάδες, κι έτσι στην εκτίμηση ψήφου το ποσοστό της «γαλάζιας» παράταξης να γράψει μπροστά τον αριθμό «3»
Κυριάκος Μητσοτάκης 28
Νίκος Ανδρουλάκης: «Οι μέρες της ασυδοσίας της ΝΔ σε λίγο τελειώνουν» - Η ομιλία του από το Ζάππειο για τα 51 χρόνια ΠΑΣΟΚ
51 χρόνια μετά τη δημιουργία του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος, έγινε το βράδυ της Τετάρτης η επετειακή εκδήλωση στο Ζάππειο με κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Ανδρουλάκη
Νίκος Ανδρουλάκης
16