Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Οικονόμου προς Τουρκία για σεισμικές έρευνες: «Ποτέ δεν θα υποχωρήσουμε από κανένα μας κυριαρχικό δικαίωμα»

Οικονόμου προς Τουρκία για σεισμικές έρευνες: «Ποτέ δεν θα υποχωρήσουμε από κανένα μας κυριαρχικό δικαίωμα»

«Η κυβέρνηση έχει εκπονήσει άρτιο σχέδιο για την αξιοποίηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων έτσι ώστε να αξιοποιηθούν οι πόροι μας και να αποκτήσουμε ενεργειακή επάρκεια», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφερόμενος στις έρευνες για την διερεύνηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου στα δυο οικόπεδα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Ο Γιάννης Οικονόμου είπε ακόμα ότι μετά την συλλογή και την επεξεργασία των δεδομένων θα ακολουθήσει η επιλογή και η ιεράρχηση των στόχο και η διενέργεια γεωτρήσεων.

Υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τον περασμένο Απρίλιο την επιτάχυνση του χρονοδιαγράμματος. Οι έρευνες θα γίνουν σύμφωνα με τα πιο αυστηρά διεθνή πρότυπα, σημείωσε.

Απαντώντας όσον αφορά στις αντιδράσεις που υπάρχουν στην Τουρκία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Η Ελλάδα υλοποιεί ένα σχέδιο καλά προετοιμασμένο και σύμφωνο με το διεθνές δίκαιο και ενταγμένο στα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Θα τα αξιοποιήσουμε και δεν είμαστε εμείς που κάνουμε πράξεις μακριά από την διεθνή νομιμότητα. Ποτέ δεν θα υποχωρήσουμε από κανένα μας δικαίωμα όπως απορρέει από το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας».

Η Ελλάδα τον Οκτώβριο είχε την δεύτερη φτηνότερη τιμή ρεύματος είπε ακόμα ο Γιάννης Οικονόμου. Πρόσθεσε ότι τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν ότι οι επιδοτήσεις της κυβέρνησης μειώνουν τους λογαριασμούς των καταναλωτών. Για το φυσικό αέριο είπε επίσης ότι η τιμή του στην Ελλάδα είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Τα στοιχεία αυτά είναι αμάχητα τόνισε και χαρακτήρισε προκλητικό να προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να υποτιμήσει την νοημοσύνη των ανθρώπων θεωρώντας ότι δεν μπορούν να διαβάσουν τους λογαριασμούς που φτάνουν σπίτι τους.

Ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε και στον πληθωρισμό αλλά και στο Καλάθι του Νοικοκυριού.

Αναφέρθηκε στην τροπολογία με τις βελτιωτικές ρυθμίσεις για ευκρινέστερη σήμανση και επάρκεια των προϊόντων.

«Όλα αυτά θα πρέπει να είναι σε εμφανές σημείο στην είσοδο του καταστήματος. Δεν θα σταματήσουμε να αξιοποιούμε κάθε εργαλείο στην μάχη κατά της ακρίβειας», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Δείτε την ενημέρωση

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις