Πολιτική

Ομόφωνα αθώος ο Καρχιμάκης για παραβίαση των μυστικών πολιτείας

Την ομόφωνη απαλλαγή του πρώην υπουργού, Μιχάλη Καρχιμάκη από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση μυστικών πολιτείας αποφάσισε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, υιοθετώντας την αντίστοιχη εισαγγελική πρόταση.

Στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την κατηγορία, αποδίδετο πως το 2006 σε ερώτηση του στη Βουλή για τα ελικόπτερα ΣΙΝΟΥΚ είχε επικαλεστεί στοιχεία από απόρρητο έγγραφο. Ο Μιχάλης Καρχιμάκης ο οποίος έδωσε το «παρών» στη δικαστική αίθουσα δήλωσε αθώος.

«Εγώ λειτούργησα θεσμικά με γνώμονα το εθνικό συμφέρον για την θρηνήσουμε κι άλλες ζωές συνανθρώπων μας όπως έγινε στην τραγωδία με το ΣΙΝΟΥΚ. Είμαι αθώος» ανέφερε, μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος σε δικαστές και ενόρκους.

Ο κ.Καρχιμάκης επικαλέστηκε το γεγονός ότι ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Μειμαράκης, είχε απαντήσει εκτενώς στην ερώτηση του και χωρίς να αναφέρει πουθενά πως τα στοιχεία που επικαλείτο στην ερώτηση του ήταν απόρρητα.

Την ίδια στιγμή, ο πρώην υπουργός ανέφερε πως στοχοποιήθηκε καθώς ήταν εκείνος που αποκάλυψε την υπόθεση των ομολόγων αλλά το θέμα των off-shore πολιτικών προσώπων.

Από την πλευρά του ο εισαγγελέας της έδρας τόνισε, ζητώντας την απαλλαγή του Μιχ. Καρχιμάκη «ποιο είναι το κρατικό μυστικό όταν ο αρμόδιος υπουργός απαντά στον κ.Καρχιμάκη αναλυτικά; Δεν αποδεικνύεται ότι εξώθησε άλλον να του χορηγήσει τα στοιχεία».

Νωρίτερα στο Δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης του Μιχάλη Καρχιμάκη κατέθεσε ο πρώην υπουργός, Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος τόνισε πως ο συνάδελφος του ήταν εξαιρετικά δραστήριος, «ουδείς τον κρατούσε» και είχε υψηλό αίσθημα ευθύνης με αποτέλεσμα να γίνεται αποδέκτης υλικού και εγγράφων όσοι λίγοι εκείνη την περίοδο στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ταυτόχρονα, τόνισε πως ο Μιχάλης Καρχιμάκης είχε γίνει στόχος «επειδή τον φοβούνταν».

Ο Βασίλης Δημακόπουλος, συνήγορος του Μιχάλη Καρχιμάκη, μετά την έκδοση της απόφασης επισήμανε πως « η απόφαση του Δικαστηρίου δεν δικαιώνει μόνο τον Μιχάλη Καρχιμάκη αλλά και την ορθή άποψη πως εκείνος δεν είχε διαπράξει καμία αξιόποινη πράξη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331