Πολιτική

Οριακά μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ και πέμπτο το Ποτάμι σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα μισής μονάδας στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ και πέμπτο το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη δίνει η η Public Issue.

Οριακό προβάδισμα μισής ποσοστιαίας μονάδας φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται (28,5%) έναντι της Νέας Δημοκρατίας (28%) στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, αναφορικά με το ενδεχόμενο βουλευτικών εκλογών όπως καταγράφει το τρίτο και τελευταίο μέρος της Έρευνας Πολιτικής Συγκυρίας που πραγματοποίησε για τον Μάρτιο η Public Issue.

Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή(10,5%) και ακολουθούν το ΚΚΕ(7,5%), το Ποτάμι(7%), το ΠΑΣΟΚ(5,5%) οι Ανεξ.Έλληνες(5%) η ΔΗΜΑΡ(3,5%) και λοιπά( 5%).

Σε σύγκριση με τη μέτρηση του Φεβρουαρίου, όλα τα κόμματα πλην της Χ.Α και των «Λοιπών» καταγράφουν μειωμένα ποσοστά.

Στην ίδια έρευνα οι εκλογείς παραμένουν διχασμένοι για την αναγκαιότητα πρόωρων εκλογών, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση καταγράφει πρωτιά στην παράσταση νίκης.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Γεωργιάδης τρολάρει τον Ανδρουλάκη για το κόκκινο γαρύφαλλο: Η έλευση του κόμματος Τσίπρα έχει άμεσες επιπτώσεις
«Μήπως τελικά στόχος του κ. Γεωργιάδη είναι να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως πιο γραφικός πολιτικός;» αναρωτιέται ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 6
Το «μανιφέστο» Τσίπρα για την «κυβερνώσα Αριστερά της νέας εποχής» και την προοδευτική συμπαράταξη
Το προγραμματικό κείμενο επικεντρώνεται στην ανάγκη για τη συμπαράταξη των τριών βασικών ρευμάτων της σύγχρονης αριστεράς: της Σοσιαλδημοκρατίας, της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και της Πολιτικής Οικολογίας
Αλέξης Τσίπρας 71
Νίκος Δένδιας: Η Πρωτομαγιά υπενθυμίζει τους αγώνες που θεμελίωσαν τα εργασιακά δικαιώματα
«Η προστασία και ενίσχυση του βιοτικού επιπέδου, η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και η δίκαιη κατανομή των καρπών της ανάπτυξης, αποτελούν κυρίαρχες προτεραιότητες της ΝΔ»
Ο Νίκος Δένδιας