Πολιτική

Ποια κυβέρνηση; Κωνσταντοπούλου: Όσο υπάρχει η Επιτροπή για την λογιστική αποτύπωση του χρέους τίποτα δεν είναι δεδομένο!

- Προειδοποίηση Κωνσταντοπούλου ακόμα και στην τωρινή κυβέρνηση ότι δεν δεσμεύει την χώρα καμία απόφαση
- «Δεν υπάρχει πουθενά γραμμένο ότι οποιοσδήποτε κυβερνητικός παράγοντας μπορεί άνευ προϋποθέσεων να δεσμεύει μία χώρα και ένα λαό για το οτιδήποτε»
- Στόχος της Επιτροπής είναι να καταδείξει το κατά πόσο όσα ελήφθησαν και υπογράφτηκαν έγιναν στο συνταγματικό και νομοθετικό πλαίσιο

«Δεν υπάρχει πουθενά γραμμένο ότι οποιοσδήποτε κυβερνητικός παράγοντας μπορεί άνευ προϋποθέσεων να δεσμεύει μία χώρα και ένα λαό για το οτιδήποτε» δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κάνοντας σαφή τη θέση της ότι όσα μέτρα υπέγραψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ή θα υπογράψει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν δεσμεύουν τη χώρα, όσο μάλιστα συνεχίζεται η λογιστική αποτύπωση του χρέους από την Επιτροπή που η ίδια έχει συστήσει.

Αυτή ήταν η απάντηση της Προέδρου της Βουλής, όταν κατά τη συνέντευξη τύπου της Επιτροπής Αλήθειας του Χρέους ερωτήθη αν μπορούν οι πολίτες να αισιοδοξούν ότι είναι δυνατό να ακυρωθούν οι υπογραφές των εκάστοτε συμφωνιών με τους εταίρους, εφόσον η Επιτροπή αποφανθεί ότι το χρέος είναι επονείδιστο.

Η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε πως στόχος της Επιτροπής είναι να καταδείξει το κατά πόσο όσα ελήφθησαν και υπογράφτηκαν έγιναν στο συνταγματικό και νομοθετικό πλαίσιο. «Έχει σημασία αυτό να είναι σαφές, γιατί με μία θρησκευτική ευλάβεια, με έναν δογματισμό που δεν έχει έρεισμα, ανακυκλώνεται ως θέσφατο ότι αφού μπήκαν οι υπογραφές δεν αμφισβητούνται, δεν είναι έτσι. Έτσι θα ήθελαν εκείνοι που έχουν βάλει τις υπογραφές» ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής.

Παράλληλα σημείωσε ότι από αύριο η Επιτροπή για την Αλήθεια του Χρέους όπως και η Εξεταστική Επιτροπή για τα μνημόνια θα έχει στη διάθεση όλες τις σχετικές ποινικές δικογραφίες που βρίσκονται στη Βουλή.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο η Επιτροπή είναι πιθανόν να χρειαστεί ακόμη και ένα χρόνο για να ολοκληρώσει το έργο της και να συντάξει την έκθεση της.

Για τη συνέντευξη τύπου, για άλλη μία φορά το Εντευκτήριο της Βουλής μετετράπη σε τηλεοπτικό στούντιο, όμως εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι το ακροατήριο αποτελείται κυρίως από… «χειροκροτητές». Ανθρώπους δηλαδή που συστηματικά καλούνται στις συνεχείς συνεντεύξεις τύπου – και φυσικά δεν πρόκειται για δημοσιογράφους – και επευφημούν την πρωτοβουλία της Προέδρου.

Και βέβαια πάντα οι σχετικές συνεντεύξεις καλύπτονται από το κανάλι της Βουλής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: «Ας είναι η νέα χρονιά ευκαιρία να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλείνει με ευχές για μια νέα χρονιά «ανθρωπιάς, ενότητας και δημιουργίας», εμπνευσμένες από την ιστορία και τον πολιτισμό, με προσδοκία για «ειρήνη, πρόοδο και συνοχή το 2026»
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης στην Στοκχόλμη για αλλαγή χρόνου: Οι αναρτήσεις τους
Μια σειρά από μοναδικές φωτογραφίες μοιράστηκαν και οι δύο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram καθώς και μια selfie, στην οποία ποζάρουν αγκαλιά στο χιονισμένο τοπίο της σουηδικής πρωτεύουσας
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 29
Νίκος Ανδρουλάκης: «Για τη χώρα μας, το 2026, είναι η χρονιά που τελειώνουν οι αυταπάτες»
«Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη ένα ριζικά διαφορετικό υπόδειγμα διακυβέρνησης, που στηρίζεται στο ήθος, την αξιοκρατία και τον έμπρακτο σεβασμό, για να ξαναχτίσουμε γέφυρες εμπιστοσύνης» λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης