Πολιτική

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: “Απαράδεκτη η δράση της Τουρκίας στο Αιγαίο”!

"Είμαστε με σθένος στο πλευρό σας, είναι απαράδεκτη η δράση της Τουρκίας στο Αιγαίο, θα δώσουμε σαφές μήνυμα στην Άγκυρα", τόνισε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η κ. φον ντερ Λάιεν έδωσε αυτή την “ηχηρή” και γεμάτη νόημα απάντηση στην ερώτηση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρου Καλαφάτη, ο οποίος αναφέρθηκε στην τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα απέναντι στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Η δήλωσή της έγινε κατά την πρώτη Διάσκεψη Κορυφής των προέδρων των Κοινοβουλευτικών ομάδων του ΕΛΚ, στο ευρωπαϊκό και τα εθνικά κοινοβούλια, για τη νέα νομοθετική περίοδο, που διοργάνωσε ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, υπεύθυνος για τις σχέσεις με τα εθνικά κοινοβούλια, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στον Τζοζέπ Μπορέλ

Από την πλευρά του ο νέος επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Τζοζέπ Μπορέλ, τόνισε ότι οι πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο “εγείρουν ανησυχίες”, ενώ προσέθεσε ότι οι υπηρεσίες της Κομισιόν μελετούν το έγγραφο της συμφωνίας της Τουρκίας με τη Λιβύη.

“Ασχοληθήκαμε με το Μνημόνιο Κατανόησης που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη” ανέφερε, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά την συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Click4more: Τουρκία: Καμία υποχώρηση σε Κύπρο, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο λέει ο αντιπρόεδρος

“Το συζητήσαμε και είναι ξεκάθαρο από τις συζητήσεις μας ότι αυτό το έγγραφο δημιουργεί μεγάλες ανησυχίες. Εκφράσαμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξη μας σε Ελλάδα και Κύπρο και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε” σημείωσε.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο, υπογράμμισε ακόμη: “Δεν είπα ότι είναι νόμιμο. Μας ανησυχεί. Μελετάμε το έγγραφο. Είναι ξεκάθαρο ότι είναι προβληματικό. Έχει επίσης προκαλέσει μεγάλη ανησυχία σε Ελλάδα και Κύπρο όσον αφορά τα προβλήματα που προκαλεί. Η συμφωνία θα πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο”.

Ο κ. Μπορέλ προσέθεσε, δε, ότι η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης “θα μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα σε ελληνικά νησιά”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μιλώντας μετά την ίδια συνεδρίαση, ο υπουργός των Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα ζήτησε και έλαβε ευρύτατη στήριξη απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Διαμαντής Καραναστάσης παραιτήθηκε από βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας: «Σαν το γάλα μες στις μύγες - Επιστρέφω στον πολιτισμό»
Την παραίτησή του από την Πλεύση Ελευθερίας υπέβαλε ο Διαμαντής Καραναστάσης - Στην ανάρτησή του ευχαριστεί προσωπικά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Διαμαντής Καραναστάσης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 61
Προστασία ανηλίκων από αλκοόλ και καπνό: Ψηφιακή επαλήθευση ηλικίας – Τι θα ισχύει για πάρτι και σημεία πώλησης
Στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε σύσκεψη όπου παρουσιάστηκαν τρία νέα ψηφιακά εργαλεία που θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητα των ελέγχων για την απαγόρευση αλκοόλ και καπνού σε ανηλίκους
Σύσκεψη στο Μαξίμου για την προστασία των ανηλίκων από το κάπνισμα και το αλκοόλ
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν στο μουσείο της Ακρόπολης» – «Είναι σαν να κόβεις στη μέση τη Μόνα Λίζα» 
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός μίλησε και για τη φιλοδοξία του να καταστήσει την Ελλάδα κορυφαίο ποιοτικό τουριστικό προορισμό παγκοσμίως
Συζήτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Victoria Hislop στο πλαίσιο του συνεδρίου «Reimagine Tourism 2025» που διοργάνωσε η «Καθημερινή» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Αλέκος Φλαμπουράρης: Ο «δεύτερος πατέρας» του Αλέξη Τσίπρα και ο αγαπητός «παππούς του ΣΥΡΙΖΑ»
Ο «Νέστορας» της Αριστεράς και «μέντορας» του Αλέξη Τσίπρα έπαιξε κομβικό ρόλο ιδιαιτέρως κατά το «καυτό» διάστημα του 2015, τη διαπραγμάτευση, το δημοψήφισμα και τελικά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου
Ο Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2017 12