Πολιτική

Παναγιωτόπουλος: Ο Ερντογάν θυμίζει αυτόν που προσπαθεί να αναβιώσει την οθωμανική αυτοκρατορία

Στο ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος λέγοντας ότι ο Ερντογάν συμπεριφέρεται σαν να θέλει να αναβιώσει την οθωμανική αυτοκρατορία. Δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τον αγωγό EastMed.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε ότι οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις είναι έτοιμες για όλα τα ενδεχόμενα. «Έχουμε μία απτή απόδειξη της πρόθεσης τουλάχιστον των τριών αυτών κρατών να παίξουν τον δικό τους ρόλο στην παραγωγή και τη διακίνηση φυσικού αερίου και πετρελαίου στη Μεσόγειο, να γίνουν σημαντικός παίκτης στον ενεργειακό χάρτη».

Αναφορικά με τη στάση της Τουρκίας μιλώντας στην εκπομπή του OPEN TV «Ωρα Ελλάδος 07:00» υποστήριξε…«πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η συμφωνία θα προσκρούσει στις αντιρρήσεις της Τουρκίας, άλλα δεν έχει καμία σημασία. Αυτές οι τρεις χώρες έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους και η συμφωνία υπογράφεται σήμερα».

Στο ενδεχόμενο να προκαλέσει ο Ερντογάν σκηνικό έντασης στέλνοντας καράβι στην Κρήτη είπε: «Η Ελλάδα θα πάρει όλα εκείνα τα μέτρα που είναι απαραίτητα για τη διασφάλιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων και της εδαφικής της ακεραιότητας. Έχουμε πει απερίφραστα, με ότι συνεπάγεται αυτό, ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Ασφαλώς και πηγαίνουμε δια της διπλωματικής οδού, Οι ένοπλες δυνάμεις και η ενεργοποίηση τους είναι το τελευταίο στάδιο. Δεν φοβόμαστε, να το ξεκαθαρίσω αυτό. Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα και ετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα. Ο Ιανουάριος θα είναι ένας μήνας διπλωματικού πυρετού όμως για να υπάρχει αξιοπιστία σε αυτό που λέμε πρέπει να υπάρχουν ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες θα εξασφαλίσουν την ορατή αποτρεπτική ισχύ της χώρας. Και αυτό είναι να σκέφτεται κάποιος ότι όποια ενέργεια αναλάβει θα έχει κόστος».

«Θερμή θάλασσα η Μεσόγειος»

Σχετικά με το κλίμα που επικρατεί στη Μεσόγειο σχολίασε χαρακτηριστικά: «Ασφαλώς και η Μεσόγειος αυτή την περίοδο είναι μία θερμή θάλασσα γιατί έχουμε τη δεδηλωμένη συμπεριφορά της Τουρκίας η οποία κινείται επεκτατικά. Ώρες-ώρες ο Ερντογάν μου θυμίζει αυτόν που προσπαθεί να αναβιώσει την οθωμανική αυτοκρατορία. Η προσπάθεια να ελέγξει άλλες χώρες στα παράλια της Μεσογείου αυτό δείχνει. Απέναντί του όμως βρίσκει ένα τείχος χωρών, είτε της Μεσογείου, είτε ευρωπαϊκών, όπως η Γαλλία και η Ιταλία, που προβάλλουν αντιρρήσεις σε αυτόν τον επεκτατισμό της Τουρκίας».

Τέλος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα εξετάζει το ενδεχόμενο να μπει στο πρόγραμμα παραγωγής των F-35. «Όταν αποφασίσεις σωστά και συγκροτημένα να μπεις ένα καινούργιο οπλικό σύστημα πρέπει να μετρήσει πάρα πολύ σοβαρά και υπεύθυνα και δεν μιλάω μόνο για τη δυνατότητα να το αγοράσεις. Eπειδή όλα αυτά χρηματοδοτούνται από το υστέρημά του Έλληνα φορολογούμενο επειδή στο παρελθόν είχαμε ζητήματα σπατάλης στα οπλικά συστήματα, πρέπει τώρα να το κάνουμε με πάρα πολύ συγκεκριμένο τρόπο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωστής Χατζηδάκης για ανομία στα πανεπιστήμια: Διαγραφή φοιτητών που συμμετέχουν σε επεισόδια, απόδοση ευθυνών και στους πρυτάνεις που δεν εφαρμόζουν τον νόμο
«Όποιος κάνει ζημιά στη δημόσια περιουσία πρέπει να καταβάλει αποζημίωση. Θα έρχεται ένα χαρτί από την ΑΑΔΕ που θα προσδιορίζει τι πρέπει να πληρώσει»
Αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη χώρο του ΑΠΘ 1
Στο προσκήνιο η δημιουργία συντονιστικού οργάνου τομεαρχών στο ΠΑΣΟΚ - Οι κινήσεις Ανδρουλάκη και ο ρόλος Σκανδαλίδη
Σήμερα αναμένεται να  πραγματοποιηθεί  μία ευρεία σύσκεψη  υπό την προεδρεία του Νίκου Ανδρουλάκη με την συμμετοχή κορυφαίων στελεχών του κόμματος
O Νίκος Ανδρουλάκης 2
«Όχι» στη Ζωή Κωνσταντοπούλου από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά σε συνάντηση για την προανακριτική
Οι πληροφορίες λένε ωστόσο ότι η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας αναμένεται να απευθυνθεί ξανά στους τέσσερεις πολιτικούς αρχηγούς, αλλά και στην Ελληνική Λύση και την Νίκη
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου