Πολιτική

Παπανδρέου για ηγεσία της Κεντροαριστεράς: “Δεν θα είμαι υποψήφιος αλλά…”

Ο Γιώργος Παπανδρέου διέψευσε τη φημολογία των τελευταίων ημερών και ξεκαθάρισε τη στάση του κατά τη συνεδρίαση του προσωρινού Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών.

«Ξέρω ότι πλανάται το ερώτημα για τη δική μου στάση στις ερχόμενες εσωκομματικές εκλογές αυτής της νέας προσπάθειας, της Συμπαράταξης. Έχω ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό, ότι δεν διεκδικώ πόστα αλλά θα συμβάλω τα μέγιστα να πετύχει αυτή η υπόθεση» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός και δήλωσε ότι θα είναι «στρατιώτης» και «εγγυητής» της προσπάθειας για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. «Έχω ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό, ότι δεν διεκδικώ πόστα αλλά θα συμβάλω τα μέγιστα να πετύχει αυτή η υπόθεση» είπε ο κ. Παπανδρέου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξαν τοποθετήσεις από στελέχη που κάλεσαν τον κ. Παπανδρέου να κατέβει στις εκλογές για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς ή να ορίσει κάποιον άλλον υποψήφιο από το ΚΙΔΗΣΟ.

Ωστόσο, ο Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε ότι «κάθε διαδικαστική λεπτομέρεια στην εκλογική διαδικασία για τον επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχετίζεται με την οικοδόμηση ενός κλίματος εμπιστοσύνης. Και πρόσθεσε ότι το κλίμα αυτό θα συμβάλει ώστε να διεξαχθεί τις επόμενες εβδομάδες ένας ουσιαστικός διάλογος, με εναλλακτικές θέσεις και προτάσεις για τη μετατροπή των αξιακών προτεραιοτήτων μας σε πολιτικές πρωτοβουλίες και πράξεις. Συνακόλουθα θα βοηθήσει και στην αναζωογόνηση της σχέσης εμπιστοσύνης με τους πολίτες».

Υπογράμμισε ότι«στις σύγχρονες δημοκρατίες, τα προβλήματα δεν λύνονται μόνο από τα αποτελέσματα της κάλπης, ούτε απλώς με τη συμμετοχή σε κυβερνητικά σχήματα, αλλά από τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών».

Επανέλαβε τη θέση του ΚΙΔΗΣΟ για πολυκομματικό φορέα «μέχρι να επικρατήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στα κόμματα και τους φορείς» όπως είπε, και επεσήμανε το διακύβευμα για τη χώρα: «Οι αιτίες που προκάλεσαν την ελληνική κρίση, αλλά και όσα επακολούθησαν, δείχνουν ότι η χώρα και οι πολίτες δεν θα μπορέσουν να ανακάμψουν αν δεν γίνουν ιστορικής σημασίας δομικές αλλαγές, στη λειτουργία του κράτους, των θεσμών, των κομμάτων, τις αντιλήψεις, τις νοοτροπίες και τις συμπεριφορές, πολιτείας και πολιτών».

Τέλος, σχολίασε αιχμηρά το πρόσφατο άρθρο του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι επιχείρησε να οικειοποιηθεί τον Ανδρέα Παπανδρέου: «Ο κ. Τσίπρας θέλει να γίνει Ανδρέας. Θυμάμαι και τον κ. Καραμανλή, να το έχει προσπαθήσει. Μόνο που η όλη υπόθεση δεν είναι για γέλια. Είναι μια προσπάθεια να ξαναγραφεί η ιστορία. Μια ιστορία, στην οποία οι δύο σημερινοί πρωταγωνιστές ήταν απέναντι».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σφοδρή επίθεση Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη και Τσίπρα: «Θα είμαι ο νικητής των εκλογών, το kinder έκπληξη θα το βγάλει ο λαός»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για «διαφθορά που εδρεύει στο Μαξίμου», κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι «επανέρχεται με μεσσιανικό τρόπο» και έθεσε ως στόχο την πρωτιά «έστω και με μία ψήφο»
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
5
Τσουκαλάς κατά Γεωργιάδη και Βούλτεψη για Κοβέσι: «Μόνο που δεν μας είπαν ότι είναι ο Δράκουλας των Καρπαθίων και πίνει αίμα»
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για διγλωσσία απέναντι στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και επανέφερε το ζήτημα των βουλευτών της ΝΔ στις δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Γεωργιάδης, Κοβέσι, Τσουκαλάς, Βούλτεψη