Πολιτική

Παπανδρέου από Νταβός:” Οχι μόνο δεν θα χρεοκοπήσουμε αλλά θα βγούμε και στις αγορές!”

«Δεν κινούμαστε προς την αναδιάρθρωση. Έχουμε ξεκάθαρο οδικό χάρτη. Ελπίζουμε να ανοιχτούμε στις αγορές ακόμα και φέτος.»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με αυτή τη φράση ο έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απέρριψε για άλλη μία φορά το ενδεχόμενο χρεοκοπίας ή αναδιάρθρωσης του χρέους.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συζήτησης σε πάνελ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο κ. Παπανδρέου είπε ακόμα πως το χρέος είναι το σύμπτωμα και αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις, όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Τόνισε επίσης ότι η διαφάνεια στην Ελλάδα έχει πλέον ενισχυθεί σημαντικά. «Πέρυσι έλεγαν πως τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία ήταν το συντομότερο ανέκδοτο, αλλά τώρα είμαστε από τις πιο διαφανείς χώρες στην ΕΕ», όπως είπε.

Μιλώντας στο ίδιο πάνελ, ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ ανέφερε ότι αναδιάρθρωση ή περικοπή (haircut) χρέους χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα δεν είναι στο πρόγραμμα.

«Δεν υπάρχει κρίση του ενιαίου νομίσματος. Αυτό είναι απολύτως ξεκάθαρο», ανέφερε επίσης ο Τρισέ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Γιώργος Μυλωνάκης επέστρεψε σπίτι του – Πήρε εξιτήριο από το κέντρο αποκατάστασης μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο
Πλέον θα λαμβάνει την φροντίδα που χρειάζεται στο σπίτι, ενώ πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι η σύζυγός του Τίνα Μεσσαροπούλου επιστρέφει τη Δευτέρα στην εκπομπή Happy Day
Γιώργος Μυλωνάκης 36
Σκληρή επίθεση Τσουκαλά σε Μητσοτάκη για το άρθρο 86: «Αλλάζει ο Μανωλιός για να βάλει τα ρούχα του αλλιώς»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κυβερνητική πρόταση για το άρθρο 86, υποστηρίζοντας ότι παρά τις πολύμηνες δεσμεύσεις για ουσιαστική αλλαγή, τελικά διατηρείται στη Βουλή η αρμοδιότητα άσκησης ποινικής δίωξης
Κώστας Τσουκαλάς 6
ΕΛΑΣ: Ο Τσίπρας «χτίζει» κόμμα χωρίς τα βαρίδια του ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοινώνει όργανα «σφιχτά» και ευέλικτα
Σφιχτές δομές και συνέδριο μετά τις εκλογές σχεδιάζουν στην Αμαλίας, με τον πρώην πρωθυπουργό να βγαίνει ξανά μπροστά και να αποφεύγει μοντέλα που θυμίζουν τις εσωτερικές (αν)ισορροπίες της Κουμουνδούρου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 44
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 8
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 49