Πολιτική

Παράταση συμβάσεων καθαριότητας του Δημοσίου – Οδηγίες Βερναρδάκη

Διευκρινήσεις σχετικά με την αυτοδίκαιη παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016 των συμβάσεων καθαριότητας του Δημοσίου, παρέχει εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορου Βερναρδάκη προς τα υπουργεία, τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τις ανεξάρτητες αρχές.

Η παράταση προβλέπεται με την τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης (ΦΕΚ 184/Α΄/30-12-2015) και αφορά στις ισχύουσες έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015 ατομικές συμβάσεις και όσες έχουν λήξει από τις 30 Νοεμβρίου 2015 και μετά, ενώ έχουν ως αντικείμενο την καθαριότητα των κτιρίων των δημοσίων υπηρεσιών, των ανεξάρτητων αρχών, των ΝΠΔΔ, των ΝΠΙΔ, και των ΟΤΑ, και τις κάθε είδους υπηρεσίες καθαριότητας των ΟΤΑ.

Διευκρινίσεις για το προσωπικό

Σε ό,τι αφορά στο προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στην καθαριότητα των ΟΤΑ, η εγκύκλιος διευκρινίζει ότι σε περίπτωση που οι δήμοι είχαν ξεκινήσει διαδικασίες πρόσληψης τέτοιου προσωπικού, έχουν τη δυνατότητα να μην τις υλοποιήσουν ″μερικώς ή ολικώς″ εφ’ όσον μέχρι τη δημοσίευση της ΠΝΠ έχουν προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες ανάρτησης ή δημοσίευσης των σχετικών ανακοινώσεων. Όσες διαδικασίες πρόσληψης δεν έχουν προχωρήσει στη σχετική ανάρτηση ή ανακοίνωση, τότε αυτές αναστέλλονται εφ’ όσον οι παραταθείσες συμβάσεις καλύπτουν τις οργανικές θέσεις ή ανάγκες τους.

Εάν οι σχετικές διαδικασίες πρόσληψης έχουν προχωρήσει στην έκδοση πινάκων κατάταξης των υποψηφίων και εφ’ όσον οι παραταθείσες έως 31 Δεκεμβρίου 2016 συμβάσεις δεν καλύπτουν τις οργανικές θέσεις ή ανάγκες τους, μπορούν να προσλάβουν το προσωπικό που αντιστοιχεί σε αυτές ″εντός των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού τους″. Η πρόσληψη των υπόλοιπων περιλαμβανομένων στους πίνακες κατάταξης πραγματοποιείται μετά την 31η Δεκεμβρίου 2016.

Συν τοις άλλοις, οι ατομικές συμβάσεις που έληξαν από τις 4 Νοεμβρίου έως και τις 30 Νοεμβρίου 2015 παρατείνονται αυτοδίκαια βάσει της διάταξης του άρθρου 50 του Ν. 4351/2015, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας έκδοσης της σχετικής διαπιστωτικής πράξης. Η παράταση των εν λόγω συμβάσεων διενεργείται με την έκδοση διαπιστωτικής πράξης του αρμοδίου για την πρόσληψη οργάνου και δεν απαιτείται απόφαση κάποιου άλλου συλλογικού οργάνου (π.χ. διοικητικού ή δημοτικού συμβουλίου κ.λπ.)

Η παράταση των συμβάσεων αφορά και το προσωπικό που απασχολείται με δίμηνες συμβάσεις, εφ’ όσον πληρούνται οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις, ενώ δεν ισχύει για το προσωπικό που απασχολείται με ασφαλιστικά μέτρα, καθ’ όσον αυτό απολαμβάνει την προστασία που απορρέει από τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις, τόσο ως προς το χρόνο απασχόλησής του, όσο και ως προς τη σχέση εργασίας, με την οποία συνδέεται με τον εκάστοτε φορέα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το κράτος δικαίου – Μαρινάκης: «Ακραία και τοξική ρητορική»
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποιεί με όλο και μεγαλύτερη ένταση, ακραία και τοξική ρητορική»
Παύλος Μαρινάκης
Ανδρουλάκης για την προ ημερησίας συζήτηση: «Θέλουν να καταπατήσουν τον Κανονισμό της Βουλής – Εγώ την Παρασκευή θα είμαι εκεί»
«Βουτηγμένος στη διαφθορά και αμετανόητος, ο κ. Μητσοτάκης παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη για την κατάσταση στην αγορά: Από αύριο η επιδότηση diesel, γίνονται εκατοντάδες έλεγχοι
Σε ισχύ θα τεθεί στις αμέσως επόμενες ημέρες και το μέτρο του fuel pass στην βενζίνη. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται περισσότερες από 100 εταιρείες τροφίμων
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΑΣΟΚ: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι στις εκλογές για τη νέα Κεντρική Επιτροπή – Ποιοι εκλέχθηκαν
Θεαματική είναι η πρωτιά του Συντονιστή της Ομάδας Προγράμματος, Λευτέρη Καρχιμάκη αλλά και ο τερματισμός του πρώην εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Θανάση Γλαβίνα στη δεύτερη θέση
Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ