Πολιτική

Νέα ηχηρή παρέμβαση Μητσοτάκη: Ο Τσίπρας υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων

Σε μία νέα παρέμβασή του ο πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, έκανε κάλεσμα για συστράτευση στον αγώνα για τη σωτηρία του τόπου με το ναι στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Δήλωσε ιδιαίτερα ανήσυχος για τις εξελίξεις και την πορεία του τόπου και προειδοποίησε πως η απομόνωση της Ελλάδας μπορεί να φέρει πολλές συμφορές. Μάλιστα, όπως και στις προηγούμενες παρεμβάσεις του κάλεσε τους “παλιούς αγωνιστές και συντρόφους που είναι σε άλλα κόμματα” να συστρατευτούν στον αγώνα υπέρ του ναι.

Σχετικά με το δημοψήφισμα έκανε λόγο για ένα πολλαπλώς άκυρο νομικά, λέγοντας πως δεν μπορεί κάποιος να κάνει δημοψήφισμα για ένα προσχέδιο διαπραγματεύσεων, χωρίς σφραγίδα και υπογραφή. Ωστόσο, αφού όπως είπε, θα γίνει το δημοψήφισμα αποκτά τεράστια πολιτική σημασία γιατί όλοι ερμηνεύουν το δημοψήφισμα ως παραμονή ή όχι στο ευρώ.

Εκτίμησε πως με αυτό το δημοψήφισμα, ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να βρει μία διέξοδος στην πίεση, καθώς όπως τόνισε δεν μπόρεσε να ελέγξει ούε το κόμμα του και ούτε να προκύψει μία συμφωνία με τους δανειστές. Δήλωσε χαρακτηριστικά πως “η ατέρμονη διαπραγμάτευση, έβλαψε τον τόπο και όταν έφτασε στη μεγάλη στιγμή, λιποψύχησε και πέταξε την μπάλα στον λαό”.

Μάλιστα, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων όταν ισχυρίζεται πως με το όχι στο δημοψήφισμα θα αποκτήσει μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη.

Σημείωσε πως εάν η Ελλάδα βρεθεί σε καθεστώς ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας τότε το βιωτικό επίπεδο των Ελλήνων θα γκρεμιστεί κατά 70% και θα ζουν με εισόδημα 150 με 200 ευρώ.

Στην περίπτωση του ναι στο δημοψήφισμα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να παραιτηθεί και να δημιουργηθεί μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Μάλιστα, όπως είπε, εάν αυτό δεν καταστεί δυνατόν τότε θα πρέπει να γίνουν εκλογές και τα πολιτικά κόμματα να παρουσιαστούν νομικά ως ενιαίο κόμμα διατηρώντας την ανεξαρτησία τους υπό την ηγεσία ενός μη πολιτικού προσώπου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Προσωπικός Αριθμός Πολίτη: Στον «αέρα» η πλατφόρμα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες – Τι θα ισχύσει με τις ταυτότητες
«Βρισκόμαστε πια στις τελευταίες συνεννοήσεις, οι πλατφόρμες που χρειάζονται είναι έτοιμες και μένει μέσα στον Μάιο να βγούμε στον αέρα», τόνισε ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Η εφαρμογή gov.gr wallet στα κινητά
«Πυρά» Κακλαμάνη κατά Κωνσταντοπούλου μετά τις καταγγελίες της για τη δικογραφία των Τεμπών - «Επιθυμεί προνομιακή πρόσβαση»
«Να πει ότι ψάχνει δικαιολογίες για τη μη ενημέρωση των βουλευτών της, οι οποίοι για πρώτη φορά χθες πήγαν να δουν τη δικογραφία» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης 9
Βαθαίνει το χάσμα Νίκου Ανδρουλάκη - Χάρη Δούκα στο ΠΑΣΟΚ, φουντώνει η γκρίνια για τον στόχο της πρώτης θέσης
Πολλοί θεωρούν ότι το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι ότι εάν δεν καταφέρει να φέρει το κόμμα στην πρώτη θέση θα αμφισβητηθεί ως αποτυχημένος
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας
Στη Ρώμη για επαναδιαπραγμάτευση με τη Hellenic Train o Κυρανάκης: Σύγχρονα τρένα «και όχι “σαπάκια”» θέλει η κυβέρνηση
Η επίσκεψη Κυρανάκη είναι ουσιαστικά προπαρασκευαστική της επίσκεψης που προγραμματίζει να έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Ρώμη για συνάντηση με την ομόλογο του, Τζόρτζια Μελόνι
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ 2