Πολιτική

Παρέμβαση Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διαφάνεια

Έκανε λόγο για ανάγκη ο κάθε πολιτικός να προασπίσει την αξιοπιστία του.

Τη διαχρονική δημοσιοποίηση των δηλώσεων πόθεν έσχες των βουλευτών στο διαδίκτυο πρότεινε ο βουλευτής Β Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης μία τέτοια ενέργεια θα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να συγκρίνουν και να συμπεραίνουν ποιός πολιτικός έχει αυξήσει την περιουσία του και φυσικά κατά πόσο αυτή η μεταβολή είναι δικαιολογημένη ή όχι.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το σημερινό καθεστώς ελέγχου των δηλώσεων πόθεν έσχες διάτρητο και επεσήμανε ότι σε μία περίοδο αμφισβήτησης της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος είναι ανάγκη οι ίδιοι πολιτικοί να προασπίσουν την αξιοπιστία τους.

“Η διαχρονική ανάρτηση από τη Βουλή στο διαδίκτυο των δηλώσεων πόθεν έσχες των βουλευτών είναι εύκολα εφαρμόσιμη πρόταση και θα βοηθήσει στην πρόωθηση της διαφάνειας τουλάχιστον σε ότι αφορά τους εκπροσώπους της Βουλής”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Να αποσυρθεί η ρύθμιση που θεωρείται «φωτογραφική» για την Όλγα Κεφαλογιάννη ζητούν οι δικηγορικοί σύλλογοι
Η ρύθμιση χαρακτηρίζεται από την αντιπολίτευση «φωτογραφική», καθώς εφαρμόστηκε από την υπουργό Τουρισμού στην υπόθεση επιμέλειας των παιδιών που έχει αποκτήσει με τον Μίνωα Μάτσα
Όλγα Κεφαλογιάννη 6