Πολιτική

Παρών ο Κασσελάκης στη Βουλή για το αυριανό μπρα ντε φερ ΣΥΡΙΖΑ – κυβέρνησης – Χοντραίνει η κόντρα με Μητσοτάκη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πυρετωδώς προετοιμάζονται τα στελέχη της Κουμουνδούρου για τη μάχη της Παρασκευής (24.5.2024) στη Βουλή, μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να συζητηθεί «η αντιμετώπιση της ακρίβειας και η φορολόγηση υπερκερδών τα οποία σωρεύονται από ολιγοπώλια εις βάρος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας». Στη Βουλή θα βρεθεί την Παρασκευή και ο Στέφανος Κασσελάκης. 

Οι πληροφορίες, λένε, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης παρά το γεγονός ότι δεν είναι βουλευτής, έχει αποφασίσει να παραβρεθεί στη Βουλή, προκειμένου με την παρουσία του να στείλει τα κατάλληλα μηνύματα, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι η συζήτηση θα εξελιχθεί σε μια σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση εφ΄ολης της ύλης, δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές.

Όπως είναι γνωστό ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτήρισε κίνηση – παρωδία την επιστολή Μητσοτάκη προς την πρόεδρο της Κομισιόν, για τις πρακτικές των πολυεθνικών εταιριών, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέπεμψε το θέμα στο απώτερο μέλλον.

Εν τω μεταξύ σε μονομαχία Κασσελάκη – Μητσοτάκη εξελίσσεται η προεκλογική κούρσα, σύμφωνα με τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, λένε ότι «ο Στέφανος είναι ο μόνος που μπορεί να απειλήσει τον Κυριάκο» και γι’ αυτό όλο το τελευταίο διάστημα δέχεται επιθέσεις από το κυβερνών κόμμα.

Σχολιάζοντας, μάλιστα, τα όσα είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, έλεγαν ότι έδειξε να ενοχλείται από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον πρόεδρο του, Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος παρότι δεν βρίσκεται στη Βουλή, έχει παρουσιάσει τεκμηριωμένες προτάσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.

«Έδειξε ενόχληση για το γεγονός πως, παρότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν βρίσκεται στη Βουλή, κατέθεσε με τον ΣΥΡΙΖΑ μια κοστολογημένη πρόταση νόμου για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια.

Φάνηκε ενοχλημένος από το ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, παρότι δεν βρίσκεται στη Βουλή, κατέθεσε με τον ΣΥΡΙΖΑ μια πλήρως κοστολογημένη και εφαρμόσιμη πρόταση νόμου για το φορολογικό.

Ενοχλημένος που ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ δεν βρίσκεται στη Βουλή, παρουσιάζει προτάσεις για το Κράτος Δικαίου και ζητά να πέσει φως στο έγκλημα των Τεμπών» έλεγαν τα στελέχη της Κουμουνδούρου.

Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά, απάντησε στα περί «απολιτίκ λαϊφστάιλ λαϊκισμό» από τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας:

«Μάλιστα. Τον ακούμε με προσοχή τον κ. Μητσοτάκη. Απολιτίκ λαϊκισμός, λοιπόν, τι είναι; Η εμπεριστατωμένη πρότασή μας για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια; Η πρότασή μας για το φορολογικό, που αφορά ελάφρυνση για εισοδήματα μέχρι 100 χιλιάδες ετησίως ή ελάφρυνση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις; Η κατάργηση της προκαταβολής φόρου είναι απολιτίκ λαϊκισμός; Εμείς θεωρούμε απολιτίκ και επικοινωνιακό πυροτέχνημα να στέλνει ο κ. Μητσοτάκης επιστολές – παρωδία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την ακρίβεια, καταδηλώνοντας την απόλυτη αδυναμία – εγώ θα έλεγα την απροθυμία – της κυβέρνησής του να αντιμετωπίσει την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια», πρόσθεσε η κ. Κεχαγιά.

Για τις αναφορές Μητσοτάκη για «μεγαλύτερη σεμνότητα και λιγότερη αυταρέσκεια» από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, η εκπρόσωπος Τύπου σχολίασε: «Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω βαρείς χαρακτηρισμούς. Πού στερείται σοβαρότητας ο κ. Κασσελάκης; Όταν επικρίνει τον πρωθυπουργό για το ότι ήταν ήπιος απέναντι στον Ερντογάν κι ότι έπρεπε να προετοιμάσει καλύτερα την επίσκεψή του στην Άγκυρα; Για το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης αρνείται πεισματικά να κυρώσει τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία; Για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απολύτως σοβαρές προτάσεις για την ακρίβεια και την με φορολογία; Αυτό είναι ένδειξη μη – σοβαρότητας»;

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης – παρότι δεν επιθυμούν να στοχοποιήσουν το ΠΑΣΟΚ, δεν αφήνουν ασχολίαστες τις προσωπικές επιθέσεις Ανδρουλάκη εναντίον Κασσελάκη. «Ο κ. Ανδρουλάκης στην συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ανάλωσε το μεγαλύτερο τμήμα της συνέντευξής του μιλώντας για τον Στέφανο Κασσελάκη. Μήπως την απάντηση την έδωσε ο ίδιος στον εαυτό του; Μήπως αυτό συμβαίνει γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει προτάσεις και δημιουργεί συζήτηση στην ελληνική πολιτική σκηνή;» σχολίασε δηκτικά το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συμβούλιο της Ευρώπης για Ελλάδα: «Ανθεκτική» η δημοκρατία αλλά με ανοιχτά μέτωπα σε Predator, διαφθορά και μετανάστευση
Το πρώτο ψήφισμα περιοδικής αξιολόγησης μετά το 2018 καταγράφει την πρόοδο μετά την οικονομική κρίση και επισημαίνει «σημαντικές επίμονες προκλήσεις» στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Στρασβούργο
Μαρινάκης για τα νέα μέτρα Μητσοτάκη: «Δεν έχουμε αυταπάτη ότι φτάνουν» – «Δίνουμε ό,τι παραπάνω αντέχει η οικονομία»
Η επιστολή Μητσοτάκη στην Κομισιόν για «ρήτρα διαφυγής», η νέα στήριξη για τα καύσιμα και οι 120 δόσεις - «Όλους μας κρίνουν οι πολίτες», το μήνυμα προς τα κυβερνητικά στελέχη
Παύλος Μαρινάκης
Παπαδοπούλου για σχολικά βιβλία στη Βόρεια Μακεδονία: Να αφαιρεθούν οι αναθεωρητικές και αλυτρωτικές αναφορές
Η υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η λανθασμένη ορολογία παραβιάζει τόσο τη Συμφωνία των Πρεσπών όσο και το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας - Τι είπε για Μέγα Αλέξανδρο και Φίλιππο Β΄
Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η επιστολή του στην φον ντερ Λάιεν για το ενεργειακό κόστος – Τα μέτρα που ζητά η Ελλάδα από την ΕΕ
Στο επίκεντρο της επιστολής Μητσοτάκη, η αξιοποίηση των πρόσθετων εσόδων από τον ΦΠΑ και το να μην προσμετρώνται στους δημοσιονομικούς υπολογισμούς τα προσωρινά μέτρα που λαμβάνουν τα κράτη - μέλη έως ένα συγκεκριμένο όριο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες 17
Φλωρίδης για Τέμπη: «Απολύτως δικαιωμένη η φράση μου για τους πολιτικούς, που είναι για τα μπάζα» – Τι είπε για Τριαντόπουλο και η απάντηση στον Τσίπρα
Ο υπουργός Δικαιοσύνης διαχωρίζει την πολιτική αντιπαράθεση από τη δικαστική διερεύνηση - «Για ποιον λόγο να παραιτηθώ;», διερωτάται
Γιώργος Φλωρίδης 13