Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Κοινή επιστολή Διαμαντοπούλου, Δούκα και Γιαννακοπούλου για την εκλογική διαδικασία

Οι εκπρόσωποι τριών υποψηφίων, Α. Διαμαντοπούλου, Χ. Δούκα και Ν. Γιαννακοπούλου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, έστειλαν επιστολή στην πρόεδρο της αρμόδιας Επιτροπής για τη τήρηση των διαδικασιών (ΕΔΕΚΑΠ), κυρία Βρυώνη με την οποία ζητούν να τηρηθούν όσα έγιναν σε προηγούμενες εκλογές για την ηγεσία του κόμματος.

«Εκφράζουμε και πάλι την ομόφωνη βούλησή μας να υπηρετήσουμε όλοι μαζί τον ίδιο αυτονόητο πολιτικό στόχο. Δηλαδή να στηρίξουμε μια εκλογική διαδικασία που θα είναι α) κρυστάλλινη, β) θα μεταχειρίζεται όλους τους / τις υποψηφίους προέδρους ως ισότιμους, χωρίς να δημιουργεί υποψίες εύνοιας ή αποκλεισμών υποψηφίων και γ) θα παράγει την απόλυτη εμπιστοσύνη στα μέλη και τους φίλους του κινήματος μας για το ότι προχωράμε ενωμένοι στην ύψιστη συμμετοχική διαδικασία, που είναι οι εκλογές μας», αναφέρουν.

Επικαλούνται την αναφορά του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη στη συνεδρίαση της 30ης Ιουνίου 2024 της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, όπου τότε, επισημαίνουν, «δήλωσε με σαφήνεια, ότι η εκλογική Διαδικασία θα γίνει κατά τα πρότυπα της Εκλογικής Διαδικασίας του 2021. Υπενθυμίζουμε ότι η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος στις 3/10/2021, με την παρουσία της Αείμνηστης Προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά, στον οδικό χάρτη για τις εκλογές για την Ανάδειξη Προέδρου ομόφωνα αποφάσισε τότε το πλαίσιο, το οποίο είχε δύο κρίσιμες αλλά βασικές παραμέτρους : α) Κάθε υπογραφή σε Δήλωση στήριξης υποψηφίου, ισοδυναμούσε με αίτηση εγγραφής στο Κίνημα και β) ότι θα πρέπει να υπάρχει ομοφωνία στη λήψη των διαδικαστικών Αποφάσεων από την ΕΔΕΚΑΠ».

Οι εκπρόσωποι των τριών υποψηφίων σημειώνουν ότι θεωρούν «αυτονόητο, ότι οι ίδιοι κανόνες θα ισχύσουν και σε αυτή τη διαδικασία, όπως άλλωστε ο πρόεδρος εξήγγειλε.

Στην κατεύθυνση αυτή σας επαναλαμβάνουμε και με την παρούσα:

1. Δεν μπορεί να ληφθεί απόφαση για προσθήκη ή μείωση εκλογικών κέντρων ή και τμημάτων χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση των υποψηφίων προέδρων και χωρίς την ομόφωνη άλλως πλειοψηφούσα τοποθέτησή τους.

2. Η ανακήρυξη πρέπει να γίνει άμεσα μετά την κατάθεση των υπογραφών στήριξης, δεδομένου ότι τα κριτήρια ανακήρυξης είναι εύκολα εφαρμόσιμα.

3. Ο επικαιροποιημένος κατάλογος μελών -για τον οποίο ενημερωθήκαμε από εσάς ότι θα έχει συνταχθεί έως και την 9 Σεπτέμβρη- θα παραδοθεί αυτούσιος την επόμενη ημέρα στις/στους υποψηφίους προέδρους.

4. Αυτονόητο θεωρούμε ότι σε κάθε συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ θα καλούνται οι εκπρόσωποι των υποψηφίων προέδρων.

Δηλώνουμε και πάλι άπαντες την απόλυτη προσήλωση μας στον στόχο μιας ανοικτής, συμμετοχικής και εξωστρέφους εκλογικής διαδικασίας που θα υπηρετήσει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής των υψηλών ιδανικών»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7