Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

ΠΑΣΟΚ: Πρώτα το κόμμα και μετά η κυβέρνηση

ΠΑΣΟΚ: Πρώτα το κόμμα και μετά η κυβέρνηση

Απογοήτευση επικρατεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου καθώς τα μηνύματα από τις κρυφές δημοσκοπήσεις που διεξάγονται δεν συνάδουν με τις φιλοδοξίες περί τρίτου έστω «ισχυρου πόλου» όμως στο πολιτικό σκηνικό.

Στο πλαίσιο αυτό δεν είναι τυχαίες οι παρεμβάσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου το τελευταίο διάστημα που επικεντρώνονται στην ανάγκη αναγέννησης και ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ και της παράταξης γενικότερα…«εκ του μηδενός», με ένα σχέδιο μάλιστα που θα το παρουσιάσει το βράδυ των εκλογών!

Γι ‘αυτό το λόγο ο Ευ. Βενιζέλος στις τελευταίες του εμφανίσεις τονίζει επανειλειμμένα οτι το ΠΑΣΟΚ “δεν είναι δεδομένο και δεν θα γίνει τσόντα κανενός” και αφήνει να εννοηθεί οτι στην παρούσα φάση δεν τον ενδιαφέρει και τόσο συμμετοχή στην κυβέρνηση την επομένη των εκλογών αλλα κυρίως το μέλλον της παράταξης.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει αναστάτωση στο στρατόπεδο των κορυφαίων στελεχών (Λοβέρδος, Χρυσοσχοϊδης, Δαμαντοπούλου, Σκανδαλίδης, Ραγκούσης, Παπουτσής κ.α) οι οποίοι εδώ και 10 μέρες περίπου είναι μάλλον απόντες από την προεκλογική εκστρατεία σχεδιάζοντας σύμφωνα με πληροφορίες τη δική τους παρέμβαση και παρουσία, ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα, στο ΠΑΣΟΚ της «επόμενης μέρας».

Το τι θα κάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος θα επιδιώξει να κρατήσει το «μαγαζί» όρθιο έχοντας αυτός τη πρωτοβουλία των κινήσεων δεν είναι σαφές, ωστόσο πολλά λέγονται και σχεδιάζονται.

Στην κατεύθυνση αυτή είναι πολύ πιθανό καταρχάς να επισπευθεί το Συνέδριο που είναι προγραμματισμένο για τις αρχές Σεπτεμβρίου με τα γενέθλια του κόμματος, ενώ στο παρασκήνιο υπάρχουν κινήσεις και διαβουλεύσεις για…«συγχώνευση» ενδεχομένως ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ώστε να δημιουργηθεί ένας ισχυρός ευρωπαϊκός, κεντροαριστερός
σοσιαλδημοκρατικός πόλος που θα είναι ρυθμιστικός παράγων, προκειμένου να αναχαιτιστεί και η επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε