Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Χωρίς πυξίδα απέναντι στην ΝΔ – Οι εισηγήσεις για επικοινωνιολόγους και ο πονοκέφαλος Μπατζελή

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι χάνει ένα μεγάλο ποσοστό προς την Πλεύση Ελευθερίας και ένα πολύ μικρότερο προς την ΝΔ

Στα τυφλά πορεύονται στο ΠΑΣΟΚ σε ότι αφορά τον αντιπολιτευτικό δρόμο που θα ακολουθήσουν καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έχουν φέρει μεγάλη αναταραχή στην Χαριλάου Τρικούπη.

Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ  σε όλες τις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται να έχει απωλέσει την δεύτερη  θέση καθώς κάθε μήνα χάνει από μία έως τρεις ποσοστιαίες μονάδες κάνει τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην ξέρουν πως να διαχειριστούν  το θέμα.

Και αυτό γιατί ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίζεται να ακολουθεί ένα θεσμικό πολιτικό δρόμο, “αποτάσσοντας” μάλιστα οποιαδήποτε σχέση με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι χάνει ένα μεγάλο ποσοστό προς την Πλεύση Ελευθερίας και ένα πολύ μικρότερο προς την ΝΔ.

Ακόμα σύμφωνα με τη Metron Analysis, στο ερώτημα «ποια είναι η μέχρι τώρα εντύπωσή σας για την αξιωματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ;», οι αρνητικές γνώμες φτάνουν το 83%, ενώ οι θετικές  είναι μόνο 9%.

Εύλογα λοιπόν πολλά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη αναρωτιούνται ποιον δρόμο τελικά πρέπει να ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ . Τον θεσμικό που απευθύνεται στο κεντρώο εκλογικό ακροατήριο ή να αλλάξει ρώτα κάνοντας μία πιο δυναμική και ακτιβιστική αντιπολίτευση.

Στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα αφού και οι δυο τακτικές δεν έχουν αποφέρει σπουδαία οφέλη για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δέχεται εισηγήσεις να συνεργαστεί με ειδικούς στα επικοινωνιακά θέματα και στην χάραξη πολιτικής από την στιγμή που οι δικές τους ιδέες πέφτουν στο κενό. Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξος ότι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ  θα ανακάμψει δημοσκοπικά  όσο επανέρχεται μια «πολυθεματική ατζέντα».

«Όσο μπαίνουμε σε μια πολυθεματική ατζέντα για το τι συμβαίνει με την ακρίβεια, για το γεγονός ότι η χώρα μας βάσει της Eurostat παραμένει προτελευταία στην αγοραστική δύναμη, θέματα δηλαδή που έχουμε πρόγραμμα, θα έχουμε δημοσκοπική ανάκαμψη. Προτείνουμε λύσεις για να αυξηθεί το απόθεμα κατοικιών προς ενοικίαση, προτείνουμε λύσεις για το ιδιωτικό χρέος και την παραγωγική ανασυγκρότηση, για τη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά για την οποία μίλησε προ ημερών ο Ν. Ανδρουλάκης. Όταν λοιπόν οι πολιτικοί δεν θα συζητούμε ως σχολιαστές δημοσκοπήσεων αλλά αντιπαρατεθούμε για το τι προτείνουμε για τη χώρα, εκεί θα έχουμε γρήγορη ανάκαμψη»,  σημείωσε ο κ. Τσουκαλάς στον τηλεοπτικό σταθμό Action24.

Εν τω μεταξύ συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ για την Κατερίνα Μπατζελή. Μέσα σε αυτό το κλίμα προφανώς μία διαγραφή θα επιδεινώσει την κατάσταση. Από την άλλη στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη λένε ότι δεν μπορεί ο Νίκος Ανδρουλάκης να αφήσει έτσι το θέμα καθώς θα σταλούν λάθος μηνύματα προς όσους τον αμφισβητούν.

Η κατ αρχήν απόφαση του προέδρου είναι να προχωρήσει σε αναστολή της κομματικής ιδιότητας της Κατερίνας Μπατζελή για ένα χρόνο. Τις τελευταίες ώρες υπήρχαν ωστόσο πληροφορίες που ήθελαν την μείωση  του χρόνου της ποινής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέα πυρά Σαμαρά κατά κυβέρνησης: «Αν φύγουμε από την Κύπρο, θα πρόκειται για εθνικό ευτελισμό»
Ο πρώην πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι τυχόν αποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων από τη Μεγαλόνησο μετά την κρίση στη Μέση Ανατολή θα συνιστούσε μήνυμα υποχώρησης απέναντι στην Τουρκία
Αντώνης Σαμαράς
23
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Αυξάνουμε τις ροές LNG από τις ΗΠΑ, μέσω Ελλάδας, προς ΝΑ Ευρώπη και Ουκρανία
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα συνδέει τις αυξημένες ροές υγροποιημένου φυσικού αερίου με την ενεργειακή και εθνική ασφάλεια, προαναγγέλλοντας επαφές σε Βουκουρέστι και Σόφια για τον «Κάθετο Διάδρομο»
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Κοντογεώργης: Κάθε εβδομάδα παράτασης του πολέμου, μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις σε ανάπτυξη και πληθωρισμό
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ απέκλεισε εκ νέου το σενάριο πρόωρων εκλογών και συνέδεσε την πορεία της οικονομίας με τη διάρκεια της κρίσης στη Μέση Ανατολή
Θανάσης Κοντογεώργης
Κυριάκος Μητσοτάκης για Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών: «Απαντούμε με πράξεις σε ένα αίτημα δεκαετιών»
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα επόμενα βήματα μετά την ψήφιση του νόμου ίδρυσης της ΑΣΠΤ, του πρώτου δημόσιου ανώτατου ιδρύματος στη χώρα για τη δραματική, την ορχηστική και τη μουσική τέχνη
Κυριάκος Μητσοτάκης