Πολιτική

Παυλόπουλος σε Θεοδωράκη: Ξέρω τα όρια των αρμοδιοτήτων μου

Το θέμα της σύγκλησης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές έθεσε ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο αλλά η απάντηση που πήρε ήταν ουσιαστικά... αρνητική.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών ζήτησε να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το ίδιο αίτημα επανέλαβε και κατά τη σύντομη συζήτηση που είχε μπροστά στις κάμερες με τον Προκόπη Παυλόπουλο, όταν τον επισκέφτηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Προεδρικό Μέγαρο.

“Γνωρίζω τα όρια των αρμοδιοτήτων μου και θα τα εξαντλήσω” είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επαναλαμβάνοντας ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, αφού αυτή είναι η εντολή που έχει πάρει η κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος.

«Γνωρίζω τα όρια των αρμοδιοτήτων μου, αλλά θα φθάσω στα όρια αυτά γιατί αυτός είναι ο ρόλος μου» δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε ότι «Ο ρόλος του Προέδρου εξαρτάται από την εντολή του ελληνικού λαού και την σύνθεση της Βουλής».

«Η εντολή του λαού είναι η παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη γιατί αυτά είναι αλληλένδετα. Κι αυτό είναι κάτι, το οποίο με δεσμεύει και εμένα. Και θα κάνω ό,τι μου αναλογεί εντός και εκτός Ελλάδος» επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι θα κάνει ό,τι του αναλογεί, εντός και εκτός Ελλάδος και εξέφρασε την βεβαιότητά του, ότι η Ευρώπη αναλογίζεται και τις δικές της ευθύνες σ’ αυτήν την προσπάθεια, γιατί η λύση που πρέπει να προκύψει θα πρέπει να είναι λύση, η οποία ανταποκρίνεται στις δικές μας υποχρεώσεις αλλά και στην προοπτική που πρέπει να έχει η χώρα, για να μπορέσει να φύγει απ’ αυτήν την εφιαλτική περίοδο στην οποία έχει περάσει.

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε ότι όσο πιο αρραγές είναι το εσωτερικό μέτωπο σ’ αυτόν τον αγώνα, τόσο καλύτερα για τον τόπο και την διαπραγματευτική του δύναμη, και πρόσθεσε «Θα προχωρήσουμε ενωμένες όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις», ενώ παρατήρησε ότι «το να υπάρχουν πολιτικές διαφορές είναι το λίπασμα που τρέφει το δέντρο της Δημοκρατίας».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι δεν μπορεί οι όποιες πολιτικές διαφορές να αγνοούν τον βασικό στόχο, και εξέφρασε την βεβαιότητά του, γνωρίζοντας την υπευθυνότητα όλων των πολιτικών αρχηγών των δημοκρατικών δυνάμεων, ότι σ’αυτόν τον τομέα θα πορευθούμε όλοι ενωμένοι.

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης, τάχθηκε υπέρ των πατριωτικών λύσεων λέγοντας πως «πρέπει να δώσουμε πατριωτικές λύσεις και όχι κομματικές σε αυτή την υπόθεση. Ξέρω βέβαια, τους περιορισμούς που έχουν τεθεί μετά την Συνταγματική Αναθεώρηση, αλλά πιστεύω ότι ένας άνθρωπος σαν και σας, που έχετε θητεύσει δίπλα στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, θα πρέπει να έχετε μια συμβολή μεγάλη, έστω και με τον λόγο σας σ’ αυτές τις πατριωτικές λύσεις που έχει ανάγκη η χώρα».

Ο κ. Θεοδωράκης κατέληξε λέγοντας ότι «η Βουλή που σας επέλεξε με τόσο μεγάλη πλειοψηφία νομίζω ότι είναι Βουλή που μπορεί να δώσει λύσεις ευρωπαϊκής κατεύθυνσης». Για να λάβει την απάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «η εντολή του ελληνικού λαού είναι να προχωρήσουμε στην Ευρώπη. Και αυτό το μήνυμα το στέλνουμε και προς τους εταίρους μας και τους δανειστές μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το ευχαριστώ της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Διαμαντή Καρακατσάνη: Φρόντισες την Πλεύση Ελευθερίας σαν πατέρας το παιδί του
«Ο Διαμαντής Καραναστάσης αφήνει παρακαταθήκη πολιτική και κοινωνική ενός ανθρώπου αδάμαστου που δεν αποδέχεται τη βρωμιά του συστήματος εξουσίας», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης
Σκληρή απάντηση της Κίνας στις δηλώσεις Γκιλφόϊλ για το λιμάνι του Πειραιά
Η κινεζική πρεσβεία καταγγέλλει «σοβαρή παρέμβαση» μετά τις δηλώσεις της Αμερικανίδας πρέσβη, η οποία κάλεσε την Ελλάδα να «πουλήσει το λιμάνι του Πειραιά» προκειμένου να αντιμετωπίσει την κινεζική επιρροή
Το λιμάνι του Πειραιά
Μακάριος Λαζαρίδης στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταθέτω μήνυση κατά της διευθύντριας Τύπου του γραφείου του ΠΑΣΟΚ – Η απάντηση από την Χαριλάου Τρικούπη
Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφερόταν ότι: «Ο εν λόγω κύριος σήμερα επιτέθηκε λεκτικά και σωματικά σε μάρτυρα γιατί δεν του άρεσαν οι απαντήσεις του»
Εξεταστική
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
13
Ο Διαμαντής Καραναστάσης παραιτήθηκε από βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας: «Σαν το γάλα μες στις μύγες - Επιστρέφω στον πολιτισμό»
Την παραίτησή του από την Πλεύση Ελευθερίας υπέβαλε ο Διαμαντής Καραναστάσης - Στην ανάρτησή του ευχαριστεί προσωπικά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Διαμαντής Καραναστάσης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 71