Πολιτική

Παυλόπουλος: Οι νεκροί της Αντάντ πολέμησαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας

Στους ηρωικούς νεκρούς της Αντάντ που πολέμησαν στο Μακεδονικό Μέτωπο και υπερασπίστηκαν την ελληνικότητα της Μακεδονίας μίλησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, που το πρωί του Σαββάτου (27.10.2018) επισκέφθηκε τα Συμμαχικά Κοιμητήρια του Ζέιτενλικ στη Θεσσαλονίκη.

Η θυσία τους, τόνισε ο νόημα ο Προκόπης Παυλόπουλος, θυμίζει και το δικό μας χρέος, σε αυτές τις κρίσιμες, όπως τις χαρακτήρισε, ώρες για τον τόπο και το λαό μας.

«Οι ηρωικοί νεκροί της Αντάντ πολέμησαν στο Μακεδονικό Μέτωπο και με τον τρόπο τους υπερασπίστηκαν την αδιαμφισβήτητη ελληνικότητα της Μακεδονίας μας και με τον ίδιο τρόπο η θυσία τους μας θυμίζει και το δικό μας χρέος προς αυτή την κατεύθυνση αυτές τις κρίσιμες ώρες για τον τόπο και τον λαό μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την επίσκεψή του στα Συμμαχικά Κοιμητήρια του Ζέιτενλικ στη Θεσσαλονίκη.

paulopoulos thess
Φωτογραφία Eurokinissi

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε την ανάγκη αντίστασης στις δυνάμεις που επιβουλεύονται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

«Τιμούμε σήμερα εδώ, στα Κοιμητήρια του Ζέιτενλικ, την μνήμη των 20.500 στρατιωτών των Συμμαχικών Δυνάμεων της Αντάντ, οι οποίοι έπεσαν στο Μακεδονικό Μέτωπο, δίνοντας τη ζωή τους θυσία στο βωμό της Ελευθερίας αλλά και των άλλων θεμελιωδών αρχών του πολιτισμού μας. Η θυσία τους αυτή πρέπει να μας εμπνέει και σήμερα, αφού η υπεράσπιση των ίδιων αρχών και αξιών είναι πάντα επίκαιρη και επιτακτική, όπως αποδεικνύει και η κρίσιμη κατάσταση στην περιοχή των Βαλκανίων αλλά και σε όλη την Ευρώπη», είπε ο κ. Παυλόπουλος.

paulopoulos thess
Φωτογραφία Eurokinissi

Αναφέρθηκε στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους και σημείωσε πως για να μην ζήσουμε ξανά τους ίδιους εφιάλτες δημιουργήθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση και οραματιστήκαμε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Ωστόσο, όμως, παρατήρησε, υπάρχουν σήμερα δυνάμεις που το επιβουλεύονται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και τόνισε την ανάγκη να αντισταθούμε σε αυτές.

Στα Συμμαχικά Κοιμητήρια τελέστηκε μνημόσυνο από τον μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως Βαρνάβα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων.

Στη συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος επισκέφθηκε την έδρα της μητρόπολης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΥΠΕΞ για τις επιθέσεις στο Ιράν: «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, ενεργοποιήσαμε τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων»
«Κοινός τόπος ότι ο έλεγχος του πυρηνικού και βαλλιστικού προγράμματος, ώστε να μην αποκτήσει το Ιράν πυρηνικό όπλο, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή»
Υπουργείο Εξωτερικών 6
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ έγινε δεκτή από τον Ντόναλντ Τραμπ και τον ενημέρωσε για την πρόοδο στις σχέσεις με την Ελλάδα
Η πρέσβης των ΗΠΑ συναντήθηκε ακόμη με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, τον υπουργό Πολέμου, Πιτ Χέγκσεθ και τον υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο
Κίμπερλι Γκιλφόιλ 9
Συνάντηση Γιώργου Γεραπετρίτη με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικλ Ρήγας, στην Ουάσιγκτον
Η συνάντηση εντάσσεται στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στις ΗΠΑ - Στο επίκεντρο, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, η προστασία των χριστιανικών πληθυσμών στη Μέση Ανατολή
Γεραπετρίτης και Ρήγας