Πολιτική

Παύλος Πολάκης: “Πόλεμος” για το δάνειο των 100.000€ από την Attica Bank

Ένα δημοσίευμα και δυο απαντήσεις. Μια που έδωσε ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης σχετικά με το δάνειο των 100.000€ που πήρε πριν από μερικές μέρες από την Attica Bank και μια άλλη από την εφημερίδα Πρώτο Θέμα που αποκάλυψε τον δανεισμό.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Πρώτο Θέμα κυκλοφορεί την Κυριακή (17.02.2019) με πρωτοσέλιδο την είδηση πως ο Παύλος Πολάκης πήρε, πριν από μερικές μέρες, καταναλωτικό δάνειο ύψους 100.000€ («σπαστό», ένα ύψους 70.000€ και άλλο ένα 30.000€), βάζοντας σε δεύτερη υποθήκη το σπίτι του στα Σφακιά. Κατά την εφημερίδα, το γεγονός πως ο δάνειο δόθηκε από τη μη κρατική Attica Bank προκαλεί ερωτήματα, όπως και οι ευνοϊκοί όροι αποπληρωμής (σε βάθος 15ετίας).

[read4more]

Σχεδόν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (σ.σ. οι κυριακάτικες εφημερίδες κυκλοφορούν νωρίτερα και το θέμα είχε “ανέβει”) ο Παύλος Πολάκης με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook απάντησε. Με ύφος οργισμένο, επιβεβαιώνει ότι πήρε το δάνειο, τονίζει ότι η αξία του σπιτιού που έβαλε υποθήκη υπερκαλύπτει την αξία του δανεισμού και σημειώνει πως δανείστηκε για να καταφέρει να καλύψει τις ανάγκες «του οικογενειακού και πολιτικού του βίου».

Αφήνει αιχμές για τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα, για την εφημερίδα την ίδια και χαρακτηρίζει τον εαυτό του… «κουζουλό» που «πήγε και χρεώθηκε για πολλά χρόνια στις Τράπεζες για να μπορέσει να επισκευάσει το σπίτι του και να πληρώσει τους λογαριασμούς του». Και κλείνει την ανάρτησή του γράφοντας: «είστε κρεμασμένοι μη μιλάτε για σκοινί! Όσο και αν σας πονάει, ναι, μόνος μου και όλοι σας… γιατί εγώ είμαι καθαρός και σεις βρώμικοι… Γι’ αυτό σας έχω».

«Ακατόρθωτο για τους περισσότερους Έλληνες»

Η απάντηση της εφημερίδας ήρθε με μια ανάρτηση στην ιστοσελίδα της. Το Πρώτο Θέμα τονίζει πως ο Παύλος Πολάκης κατάφερε αυτό που ούτε διανοούνται οι πολίτες και τον κατηγορεί πως «η απάντηση είναι «δάκρυα και αίμα». Αφού δεν έχει κανένα στοιχείο να διαψεύσει το ρεπορτάζ καταφεύγει στην «αυτο-λύπηση». Για το πόσο δύσκολη είναι η οικονομική του κατάσταση με τα 7.000 ευρώ που εισπράττει κάθε μήνα ως υπουργός και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην καθημερινότητα».

«Κύριε Πολάκη, αν δεν σας φτάνουν τα 7.000 ευρώ το μήνα που παίρνετε για να παριστάνετε τον υπουργό, δικό σας πρόβλημα. Κάντε καμιά άλλη δουλειά», τονίζεται στην απάντηση της εφημερίδας. Η οποία καταλήγει: «Πείτε μας λοιπόν για το χαριστικό κρατικό δανειάκι που τσιμπήσατε κι αφήστε τα υπόλοιπα. Και «ΠΟΥΣΤΕ» κατά την προσφιλή σας έκφραση: Αντί να στριφογυρνάτε νυχτιάτικα στο facebook και στα μπουζούκια, πηγαίνετε να δείτε και τις εντατικές που γέμισαν νεκρούς από τη γρίπη».

Όλη η απάντηση του Πρώτου Θέματος στον Παύλο Πολάκη

Ο κ. Πολάκης με την απάντησή του ομολογεί – επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ- ότι πριν από λίγες ημέρες πήρε προσωπικό-καταναλωτικό δάνειο από μία μικρή κρατική τράπεζα -την τράπεζα Αττικής- το πρωτοφανές για τις εποχές που ζούμε ποσό των 100.000 ευρώ, τέτοιους καιρούς που οι τράπεζες παίρνουν μόνο από κατασχέσεις λογαριασμών ακόμα και 500 ευρώ, μέχρι και σπίτια του κόσμου και φυσικά δεν δίνουν ούτε ευρώ.

Αλήθεια κ. Πολάκη, γνωρίζετε κάποιον Έλληνα πολίτη, έστω κι έναν, που να του εγκρίνει οποιαδήποτε τράπεζα όχι 100.000 ευρώ αλλά έστω και 10.000 ευρώ ως καταναλωτικό-προσωπικό δάνειο; Και μάλιστα με ενέχυρο ένα σπίτι με αντικειμενική αξία (αυτή δηλαδή που αναγνωρίζει επισήμως το κράτος) 95.000 ευρώ, δηλαδή κάτω από το ποσό του δανείου και ενώ το ίδιο σπίτι έχει «πάνω του» πρώτο ενέχυρο άλλες 300.000 ευρώ από δάνειο που έχετε πάρει στο παρελθόν (Eurobank). Ας μας απαντήσει η Attica Bank πόσα προσωπικά-καταναλωτικά δάνεια των 100.000 ευρώ έχει δώσει το 2018 και το 2019.

Στην απάντησή του ο κ. Πολάκης ισχυρίζεται ότι πήρε το δάνειο «για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του οικογενειακού και πολιτικού του βίου». Κύριε Πολάκη, αν δεν σας φτάνουν τα 7.000 ευρώ το μήνα που παίρνετε για να παριστάνετε τον υπουργό, δικό σας πρόβλημα. Κάντε καμιά άλλη δουλειά.

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά -δυστυχώς για εσάς- είναι αυτονόητες. Όλοι καταλαβαίνουν ότι το δανειάκι το πήρατε λόγω της υπουργικής σας ιδιότητας και μόνο. Και τις… κλάψες ότι «δεν σας βγαίνει» ο λογαριασμός για να ζήσετε, πέστε τις στους Έλληνες πολίτες.

Κύριε Πολάκη, το πιο μεγάλο ΠΡΩΤΟ ΦΛΕΜΑ της δημόσιας ζωής είστε εσείς και δυστυχώς… πολυφαίνεστε. Διαβάστε και την Εφημερίδα των Συντακτών που σας χαρακτήρισε μόλις προχθές «σαχλαμαρόμαγκα» για όσα γράψατε προσβάλωντας τη μνήμη ενός νεκρού.

Εις ό,τι αφορά τα δικά μας, αν χρωστάγαμε στις τράπεζες και στο Δημόσιο και δεν πληρώναμε, θα μας είχατε από καιρό «μαζέψει», αλλά επειδή δεν σας κάναμε τη χάρη σκυλιάσατε (ζητούμε συγγνώμη από τα ζώα) κι εσείς κι όλο το παρεάκι του υπόκοσμου που εκπροσωπείτε.

Πείτε μας λοιπόν για το χαριστικό κρατικό δανειάκι που τσιμπήσατε κι αφήστε τα υπόλοιπα. Και «ΠΟΥΣΤΕ» κατά την προσφιλή σας έκφραση: Αντί να στριφογυρνάτε νυχτιάτικα στο facebook και στα μπουζούκια, πηγαίνετε να δείτε και τις εντατικές που γέμισαν νεκρούς από τη γρίπη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Είμαστε στη θέση να πατήσουμε το κουμπί» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το τελευταίο αίτημα πληρωμής στο Ταμείο Ανάκαμψης
Για «τιτάνιο έργο», που αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για την αξιοποίηση των επόμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων έκανε λόγο ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ»
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης, στην Πανεπιστημίου την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2026
126
Πολάκης σε Γεωργιάδη για Πατούλη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανάγκασε να στείλεις το φιλαράκι σου στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας»
Στην πίεση του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει ο Παύλος Πολάκης την απόφαση του υπουργού Υγείας να διαβιβάσει στοιχεία για τις εταιρείες του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Ο Γιώργος Πατούλης δηλώνει ότι ζήτησε ο ίδιος να ελεγχθεί
Παύλος Πολάκης
ΠΑΣΟΚ κατά Γεωργιάδη για την παραπομπή Πατούλη στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας: «Εμπαιγμός, πριν λίγες ημέρες τον υπερασπιζόταν»
Η Χαριλάου Τρικούπη διευρύνει την επίθεσή της, συνδέοντας την υπόθεση με την εποπτεία των ιδιωτικών δομών υγείας και καταλογίζοντας στην κυβέρνηση πολυετή αδράνεια
Γραφεία του ΠΑΣΟΚ
Τσίπρας από την Ολυμπία: «Να φύγει ο Φλωρίδης» – Μετωπική επίθεση σε Μητσοτάκη για Τέμπη, ακρίβεια και διαφθορά
Η δικαστική εξέλιξη για τους χειρισμούς στον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος βρέθηκε στο επίκεντρο της παρέμβασης του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΕΛΑΣ στο Olympia Forum
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Δόμνα Μιχαηλίδου: Η προσβασιμότητα, η εξαίρεση και το «να μη χρειαστεί να ξανάρθω»
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επέλεξε να δώσει το «παρών» σε εκδήλωση του ιδιωτικού τομέα και εξήγησε γιατί στόχος είναι τέτοιες πρωτοβουλίες να μη θεωρούνται στο μέλλον… είδηση
Δόμνα Μιχαηλίδου