Πολιτική

Πενθήμερες “εχθροπραξίες” στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2019

Παρουσία του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης άρχισε στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης (12.12.2018) η μάχη για τον προϋπολογισμό στην Ολομέλεια της Βουλής.

Παρόντες στην έναρξη της κορυφαίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας, της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2019 είναι τόσο ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ειδική συνεδρίαση, που έχει και τον άτυπο χαρακτήρα της ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, άρχισε με τις τοποθετήσεις των γενικών και των εδικών εισηγητών των κομμάτων.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης 18 Δεκεμβρίου με την ονομαστική ψηφοφορία.

Ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας έχει ξεκινήσει την ομιλία του υπογραμμίζοντας ότι ο Προϋπολογισμός αυτός είναι ο πρώτος εκτός Μνημονίων και με μια αναδρομή από την κατάσταση που πήρε την οικονομία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το 2015.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιάννης Οικονόμου: «Δεν ακυρώνουμε το “επιτελικό κράτος”, καταθέτουμε προβληματισμό»
Στόχος της επιστολής είναι «να συμβάλουμε στο δημόσιο διάλογο και να βρούμε τρόπους για να αναβαθμίσουμε τον ρόλο του βουλευτή στο πολιτικό μας σύστημα, χωρίς να απαξιώνουμε συλλήβδην τα θετικά βήματα που έχουν γίνει»
Ο Γιάννης Οικονόμου
Γεωργιάδης: Ο Ανδρουλάκης αφήνει χυδαία υπονοούμενα για τους δικαστές, για να δείτε πώς πέφτουν οι μάσκες
Ο υπουργός Υγείας θύμισε ότι με νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη από το 2024, οι ίδιοι οι δικαστές και οι εισαγγελείς σε Ολομέλεια ψηφίζουν σε μυστική διαδικασία ποιον επιθυμούν να προαχθεί στο αξίωμα
Άδωνις Γεωργιάδης 8