Πολιτική

Πετρόπουλος: Τι αλλάζει με την ηλεκτρονική κάρτα υγείας

Για τη νέα ηλεκτρονική κάρτα υγείας που θα αντικαταστήσει τα βιβλιάρια υγείας αναφέρθηκε ο Τάσος Πετρόπουλος.

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος δήλωσε στο “Κόκκινο 105,5” πως “η ηλεκτρονική κάρτα υγείας που έρχεται να αντικαταστήσει τα βιβλιάρια υγείας, είναι μία καινοτομία την οποία είχαμε υποσχεθεί. Ολοκληρώνεται μία προσπάθεια που ξεκίνησε από την έναρξη λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) σε καλή συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ, για να μην πηγαίνουν οι πολίτες στις ουρές να σφραγίζουν βιβλιάρια».

«Το ηλεκτρονικό ιστορικό κάθε ασφαλισμένου θα εμπεριέχει όλα τα στοιχεία (παθήσεις, ιατροφαρμακευτικές αγωγές), κάτι που βοηθάει και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και τη δουλειά του γιατρού…θα μπορεί να συνταγογραφεί, να γνωματεύει, κ.τ.λ.» ανέφερε ο κ. Πετρόπουλος, επισημαίνοντας ότι, μέσα στον επόμενο μήνα, «θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα της καλής λειτουργίας αυτού του συστήματος και από οικονομική και από θεραπευτική άποψη».

Για τη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία σε έως 120 δόσεις, ο κ. Πετρόπουλος είπε: «Πολιτική μας βούληση είναι η ευρύτερη δυνατή εφαρμογή, ώστε να διευκολύνουμε τους οφειλέτες να έρθουν να πληρώσουν και τους ασφαλισμένους να πάρουν σύνταξη», ενώ διευκρίνισε ότι προϋπόθεση είναι να εξυπηρετούν κανονικά τις οφειλές τους για το 2019, ώστε να μπορούν να ρυθμίσουν οφειλές έως το τέλος του 2018. «Από εκεί και πέρα, Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, δεν “συγχωρείται” η μη καταβολή εισφορών. Είναι ήδη σε πολύ χαμηλό ύψος και μπορούν να πληρώνονται» σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331