Πολιτική

Πετρόπουλος: Το σύστημα ασφάλισης βασίζεται σε τρεις πυλώνες

Σε τρεις πυλώνες βασίζεται το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που έχει θεμελιώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης και υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών, Τάσος Πετρόπουλος.

Ο κ. Πετρόπουλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7», σημείωσε ότι υπάρχουν τρεις πυλώνες, επισημαίνοντας ότι ο πρώτος πυλώνας είναι το δημόσιο σύστημα ασφάλισης με κύρια και επικουρική σύνταξη, ο δεύτερος πυλώνας είναι τα επαγγελματικά ταμεία και ο τρίτος πυλώνας είναι η ιδιωτική ασφάλιση.

«Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να υποβαθμίσει και να υποβιβάσει την επικουρική σύνταξη από τον πρώτο πυλώνα στον τρίτο που είναι η ιδιωτική ασφάλιση. Αυτό οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε άμεσες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων, διότι το ποσό που δεν θα εισρέει από εισφορές και θα πηγαίνει αλλού, δεν θα τροφοδοτεί τις συντάξεις», υποστήριξε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Μια δήλωση που αναμένεται να προκαλέσει σχόλια, αφού σύστημα τριών πυλώνων ήταν και αυτό του Πινοσέτ, για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε την ΝΔ πως θέλει να εφαρμόσει.

Για τις συντάξεις χηρείας

Σε σχέση με τις καθυστερήσεις στις αυξήσεις των συντάξεων χηρείας, ο κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι το πρόβλημα προκύπτει από τον πάροχο, λόγω του πολύπλοκου συστήματος, εκτιμώντας ότι θα καταβληθούν το επόμενο δίμηνο.

«Σήμερα, καταβάλλονται οι επικουρικές στους συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας, μετά από 19 μήνες», δήλωσε επίσης κ. Πετρόπουλος. Όπως είπε, «η Εθνική Τράπεζα επιδίωξε να μην πληρώσει αυτά που οφείλει. Είναι οφειλέτης εισφορών και πρέπει να τις καταβάλει»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βουλή: Πέρασαν από την Επιτροπή Εξοπλιστικών τα αμυντικά προγράμματα για την «Ατζέντα 2030» – «Ναι» από τη ΝΔ, «παρών» και «όχι» από την αντιπολίτευση
Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης τοποθετήθηκαν με το «παρών» σε ότι αφορά το πρόγραμμα «Ασπίδα του Αχιλλέα» πλην του ΚΚΕ και της Πλεύσης Ελευθερίας που τα καταψήφισαν
Η επιτροπή Άμυνας της Βουλής
Είμαστε δεύτερη δύναμη στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ λέει η πλευρά του Χάρη Δούκα με περίπου 900 συνέδρους
Θέτουν το εξής δίλημμα για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ: «Θα επιλέξει το κόμμα να ηγηθεί ως κύρια δύναμη της Πολιτικής Αλλαγής με προοδευτικό πρόσημο ή θα αφήσει ανοιχτό ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία;»
Χάρης Δούκας
Έντονη αντιπαράθεση Παπασταύρου με την Σουηδή υπουργό Ενέργειας για τα τελεσίδικα της Στοκχόλμης στην ΕΕ
Η Σουηδή ΥΠΕΝ πρότεινε να μπλοκαριστούν όλα τα νέα έργα ηλεκτρικής διασύνδεσης με τη Σουηδία, δηλαδή να απομονωθεί ενεργειακά αν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν συμφωνήσουν με τις σουηδικές θέσεις
Ο υπουργός Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου
Γεραπετρίτης: «Δεν είναι στην πρόθεση της Ελλάδας να εμπλακεί στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή»
«Θα θέσω υπόψιν των Ευρωπαίων συναδέλφων το ζήτημα της επίθεσης σε βάρος ελληνικού πλοίου στα διεθνή ύδατα στη Μαύρη Θάλασσα, θα πρέπει να υπάρξει απόλυτη καταδίκη και λογοδοσία» λέει ο Έλληνας ΥΠΕΞ
Γιώργος Γεραπετρίτης
Έκπληξη η συμμετοχή στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ για τους συνέδρους - Χριστοδουλάκης, Δούκας και Γερουλάνος δίνουν μάχη για τη δεύτερη θέση
Εν αναμονή των αποτελεσμάτων από την ΕΔΕΚΑΠ οι υποψήφιοι. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης θα καταγραφεί δεύτερος σε δύναμη στους συνέδρους, ενώ ενισχυμένος εμφανίζεται και ο Παύλος Γερουλάνος
Εκλογές για τους συνέδρους του ΠΑΣΟΚ