Πολιτική

Πέτρος Δούκας: Η επεισοδιακή διαδρομή – Από το υπουργικό συμβούλιο, στη δημαρχία και τη διαγραφή

Μια πολυτάραχη πολιτική πορεία είναι αυτή του πρώην υπουργού, νυν δημάρχου Σπάρτης και πρώην μέλους της ΝΔ, Πέτρου Δούκα.

Το όνομα του γαμπρού του αείμνηστου Μιλτιάδη Έβερτ, ήρθε στο προσκήνιο με αφορμή την πρώτη μεγάλη κρίση στο εσωτερικό της ΝΔ που έγινε αφορμή να αποπεμφθεί ένας υπουργός, ο Σπήλιος Λιβανός, την ώρα μάλιστα που ο αγροτικός κόσμος «βράζει» και ζεσταίνει τα τρακτέρ του για κινητοποιήσεις.

Ο Πέτρος Δούκας στα 70 του χρόνια κατάφερε με όσα είπε πριν από 5 ημέρες ενώπιον του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιου Λιβανού να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που αναγκάστηκε μέσα σε λίγες ώρες να αποπέμψει τον υπουργό και να διαγράψει τον δήμαρχο από τη ΝΔ.

Οικονομολόγος με σπουδές στο εξωτερικό, ο Πέτρος Δούκας αφού εργάστηκε από το 1979 έως το 1992 στον ιδιωτικό τομέα, τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς έως τον Οκτώβριο του 1993 διατέλεσε Υφυπουργός Οικονομικών. Το 1994 επέστρεψε στον ιδιωτικό τομέα.

Τον Μάρτιο του 2004 εξελέγη Βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής και ορίστηκε Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών. Ανανέωσε την εκλογή του το 2007 και τοποθετήθηκε σε θέση υφυπουργού στο Υπουργείο Εξωτερικών. Το 2007 το όνομά του αναμείχθηκε στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων.

Στις εκλογές του 2009 δεν συμπεριελήφθη στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο Κώστας Καραμανλής τον θεώρησε υπεύθυνο για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, παρότι υπήρξαν μόνο ενδείξεις εις βάρος του.

Τον Νοέμβριο του 2010, η Βουλή των Ελλήνων, μετά από μακρόχρονη διαδικασία, τον παρέπεμψε στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση του Βατοπεδίου, διαδικασία όμως που δεν προχώρησε λόγω παρέλευσης χρόνου παραγραφής του αδικήματος.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, εξελέγη Δήμαρχος Σπάρτης.

Σήμερα, διαγράφηκε από την Νέα Δημοκρατία, μετά την κυνική ομολογία του περί εξαγοράς ψηφοφόρων στις εκλογές του 2007, στην περιφέρεια Ηλείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μέσα στη Σύνοδο Κορυφής: «Όχι business as usual με τρίτες χώρες στην άμυνα», είπε ο Μητσοτάκης – Η προειδοποίηση Ζελένσκι και ο ανυποχώρητος Όρμπαν
Στη συζήτηση για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και άμυνα και συγκεκριμένα σχετικά με τη συνεργασία της ΕΕ με τρίτες χώρες, ο πρωθυπουργός...
Σύνοδος Κορυφής 1
Μήνυμα στη Λιβύη από Βρυξέλλες: Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Δεν μπορεί να εχει νομικές συνέπειες για τρίτα κράτη
«Η επανάληψη αυτού του μηνύματος είναι απαραίτητη για να καταστήσει σαφές σε Τουρκία και Λιβύη ότι αυτό το μνημόνιο δεν έχει καμία πρακτική αξία»
Χάρτης 10
Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Από χθες που είδα την δικογραφία είμαι πιο ανακουφισμένος – Δεν διαπραγματεύομαι με κανέναν
«Δεν υπάρχει καμία επισύνδεση καμία ομιλία καμία εντολή καμία επικοινωνία με την διοίκηση να δοθούν λεφτά ούτε και συνομιλία μου με κτηνοτρόφο και αγρότη να δοθούν λεφτά»
Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Μάκης Βορίδης 22