Πολιτική

Πέτσας: Εκλογές την άνοιξη του 2023 και αυτοδυναμία Μητσοτάκη

Στο νέο μέτρο επιδότησης στις αγορές τροφίμων αλλά και στις εκλογές αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στον ΑΝΤ1.

Ο κ.Πέτσας χαρακτήρισε την επιδότηση στις αγορές τροφίμων για ένα εξάμηνο, κάνοντας ως «ένα γενναίο μέτρο» και επεσήμανε οτι το κόστος του μέτρου το οποίο υπολογίζεται περίπου στα 650 εκ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από τη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων. Συμπλήρωσε δε πως από το Market Pass, θα ωφεληθεί περίπου το 85% των νοικοκυριών.

Για την χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό, είπε ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τόνισε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η ακρίβεια και για το λόγο αυτό η Κυβέρνηση κινείται σε 2 άξονες για την αντιμετώπιση της.

Αυξάνοντα το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών με την αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και τη μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών και με μια σειρά από επιδόματα και μέτρα, όπως το Market pass, το Fuel pass και η επιταγή ακρίβειας.

Ο κ.Πέτσας αναφερόμενος στις εκλογές εκτίμησε πως όποτε και να γίνουν θα προκύψει αυτοδυναμία Μητσοτάκη, αλλά έσπευσε να εκτιμήσει πως σύμφωνα με όσα έχει πει ο Πρωθυπουργός, οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2023.

Υπογράμμισε επίσης πως βασική στρατηγική της ΝΔ στην επόμενη Κυβέρνηση που θα σχηματίσει θα είναι η ουσιαστική αύξηση των μισθών, ώστε οι πολίτες να πάρουν ένα δίκαιο μέρισμα από την ανάπτυξη.

Για τις υποθέσεις Καιλή και Σπυράκη τόνισε πως αν και είναι εντελώς διαφορετικές θέτουν υπό αμφισβήτηση συνολικά το πολιτικό σκηνικό και κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Ειδικότερα για την κ.Σπυράκη τόνισε πως θα έπρεπε να είχε ενημερώσει τον Πρωθυπουργό πριν γίνει η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της στις επόμενες βουλευτικές εκλογές κάτι που δεν γνωρίζει να έγινε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαψεύδει τις καταγγελίες για απλήρωτη εργαζόμενη: «Δεν απασχολείται στην Πλεύση Ελευθερίας εδώ και ένα χρόνο»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μιλά για «κακοστημένη σκηνοθεσία» στην υπόθεση «Βιολάντα», καταγγέλλει και «εντεταλμένες προσπάθειες εκβίασης» και δηλώνει ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη κατά Γεωργιάδη, Κουσουλό και Πολύζο
Ζωή Κωνσταντοπούλου 5
Κυριάκος Μητσοτάκης για ανεργία στους νέους: Στόχος να ζουν καλύτερα από τις προηγούμενες γενιές
Σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός αναφέρεται σε φοροελαφρύνσεις για νέους έως 25 ετών, στο «Σπίτι μου ΙΙ» και στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, σημειώνοντας ότι «η ακρίβεια και το στεγαστικό πιέζουν»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κόντρα δίχως τέλος, νέα καταγγελία και αιχμές για την υπόθεση Γρηγορόπουλου
Η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Υγείας και της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, εδώ και ημέρες, εκτείνεται από την Ολομέλεια έως τις επιτροπές και τα social media, με το πολιτικό θερμόμετρο να παραμένει σταθερά υψηλά
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
29
Αντώνης Σαμαράς σε Κωνσταντίνο Τασούλα: «Σε λάθος κατεύθυνση» τα εθνικά, αδιέξοδα στο εσωτερικό
Ο πρώην πρωθυπουργός έθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητήματα δημογραφικού, ακρίβειας και χρηματοδότησης των ΜμΕ, ενώ άσκησε κριτική στη γραμμή στα ελληνοτουρκικά και ζήτησε η συνταγματική αναθεώρηση να μην γίνει «επικοινωνιακά»
Κωνσταντίνος Τασούλας και Αντώνης Σαμαράς 19
Δημήτρης Μαρκόπουλος: Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγείται την άρση ασυλίας του για τη μήνυση που του είχε κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης
«Σε μια περίοδο που κόμματα σαν αυτό του κ. Κασσελάκη, πριμοδοτούν την αντιπολιτική, δεν θέλω να δώσω έστω και την παραμικρή αφορμή οπισθοχώρησης και φόβου της αστικής Δημοκρατίας» αναφέρει στο υπόμνημά του ο βουλευτής της ΝΔ
Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος στη Βουλή
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο Νέο Δελχί ο πρωθυπουργός – Συναντήσεις με Ναρέντρα Μόντι, Ντέμη Χασάμπη, Σαμ Άλτμαν, Μπραντ Σμιθ και Μάικλ Κράτσιος
Παρέμβαση του πρωθυπουργού στο AI Impact Summit για την τεχνητή νοημοσύνη και κύκλος επαφών με κορυφαίους παράγοντες της τεχνολογίας, στο πλαίσιο της ελληνοϊνδικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης
Ναρέντρα Μόντι και Κυριάκος Μητσοτάκης