Πολιτική

Πέτσας για κορονοϊό: Δεν θα υπάρξει μέτρο για τους άνω των 65

Καλύτερα χαρακτήρισε την εικόνα της πανδημίας στην Ελλάδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στην επίσκεψη Πομπέο στην χώρα μας λέγοντας ότι είναι η δεύτερη επίσκεψη μέσα σε μόλις ένα χρόνο και:

– Αντανακλά τον κομβικό ρόλο που παίζει αφενός η Θεσσαλονίκη ως αναπτυξιακό κέντρο για την περιοχή των Βαλκανίων και αφετέρου η Σούδα για τους γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

– Υπογραμμίζει την αναβαπτισμένη ελληνοαμερικανική στρατηγική σχέση και αναδεικνύει το ειδικό βάρος της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Απαντώντας σε ερώτηση για την επιστολή Ερντογάν είπε ότι «βάζει πλαίσιο που δεν είναι διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Δεν υπάρχει αναφορά για αποστρατιωτικοποίηση. Δεν υπήρχε τέτοιο θέμα ούτε μπορεί να υπάρξει, υπάρχει μόνο ένα θέμα που είναι η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών». 

Σταθεροποίηση στα ημερήσια κρούσματα – Κανένα μέτρο για τους άνω των 65

Δεν θα υπάρξει κανένα μέτρο όσον αφορά τους άνω των 65, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Όπως είπε η παλέτα των μέτρων είναι μεγάλη και ο πρωθυπουργός έχει θέσει ερωτήματα στην επιτροπή των ειδικών για τις διάφορες επιλογές που μπορεί να έχει. Είπε ακόμα ότι στόχος είναι τα μέτρα να είναι εύκολα εφαρμόσιμα. Για το κλείσιμο των μικροκαταστημάτων είπε ότι συνδέεται με το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. 

Ο κ. Πέτσας είπε νωρίτερα ότι «Η Ελλάδα, χάρη στα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα και χάρη στην ατομική ευθύνη και τη συλλογική ωριμότητα που επέδειξε και εξακολουθεί να επιδεικνύει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, παρουσιάζει σταθεροποίηση στα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού».

Πρόσθεσε πάντως ότι «η καλύτερη επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα δεν πρέπει να οδηγεί σε εφησυχασμό, αλλά σε εγρήγορση και προσπάθεια βελτίωσής της. Όπως η πανδημία εξελίσσεται δυναμικά, έτσι και η στρατηγική μας απέναντι στον κορονοϊό είναι δυναμική. Αντιμετωπίζουμε ήδη μια σημαντική αύξηση κρουσμάτων, αλλά και διασωληνωμένων, ιδίως στην Αττική και πιο συγκεκριμένα στο κέντρο της Αθήνας. Ήδη, συνεργεία του ΕΟΔΥΥ  έχουν  ξεκινήσει ελέγχους σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες γειτονιές της Αθήνας και θα συνεχίσουν το έργο τους και τις επόμενες μέρες».

Ο κ. Πέτσας είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση προχωρά στην αξιοποίηση ξενοδοχείων καραντίνας προκειμένου να φιλοξενήσουν, με την αναγκαία ιατρική φροντίδα, πολίτες – κυρίως αλλοδαπούς – που έχουν προσβληθεί από τον ιό, είναι ασυμπτωματικοί, αλλά φιλοξενούνται στα νοσοκομεία. ‘Ήδη σήμερα ξεκινά η μεταφορά των πρώτων εξ’ αυτών σε ξενοδοχείο καραντίνας, γεγονός που θα απελευθερώσει πολλές απλές κλίνες COVID – 19 μέσα σε λίγες μέρες. Έτσι, και τα νοσοκομεία θα αποσυμφορηθούν και θα περιχαρακωθεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Επιπλέον προετοιμαζόμαστε για την αντιμετώπιση και των εποχικών ιώσεων, ιδίως της γρίπης που αναμένεται να πιέσουν το σύστημα υγείας τους επόμενους μήνες. Από τις 15 Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός για την γρίπη. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «Μέσα στον Οκτώβριο το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα αποκτήσει ακόμη 67 κλίνες ΜΕΘ από δωρεές, ενώ από το Δεκέμβριο θα αρχίσουν να προστίθενται 174 κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ από τη μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Επιπλέον, εκδόθηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση  σύμφωνα με τη οποία – σε περίπτωση που δεν επαρκούν οι κλίνες στις δημόσιες δομές – μπορεί να διατίθενται κλίνες νοσηλείας και κλίνες ΜΕΘ σε ιδιωτικά θεραπευτήρια και κλινικές. Υπογραμμίζεται ότι οι ασθενείς που θα μεταφέρονται σε ιδιωτικές ΜΕΘ δεν επιβαρύνονται με ιατρικές αμοιβές και συμμετοχές επί των νοσηλείων».

Ξεκάθαρος ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και για τις καταλήψεις. Είπε ότι «θα συνεχίσουμε να ζητάμε από τους λίγους να μην καταπατούν τα δικαιώματα των πολλών στη μάθηση. Δεν θελουμε φαινόμενα αυτοδικίας. Ελπίζουμε ότι θα μειωθεί ο αριθμός των σχολείων υπό κατάληψη. Αλλά έχουμε κι εμείς στη φαρέτρα μας όπλα, σας παραπέμπω στις δηλώσεις τηες κας Κεραμέως». 

Δείτε όλη την ενημέρωση από τον Στέλιο Πέτσα

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο Πολάκης θεσμικά αιτήθηκε την πληρωμή σε αγρότες και κτηνοτρόφους» – «Βιαστικοί ή συνυπεύθυνοι;»
Δημοσιεύματα και διαρροές με ονόματα βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το σημερινό για τον Παύλο Πολάκη έχουν στόχο να κρύψουν την ευθύνη του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του»
Ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή
Άδωνις Γεωργιάδης: «Προσφεύγω άμεσα στην δικαιοσύνη» – Διάψευση για εμπλοκή του σε υπόθεση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης
«Δεν θα επιτρέψω κανένας να παίξει ξανά με την Τιμή και την Υπόληψή μου. Αρκετά υπέφερα από την λάσπη και τις συκοφαντίες στο παρελθόν. Ως εδώ!»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
«Μου έβαλε το "μαχαίρι στο λαιμό" για τα χρήματα που έπρεπε να δώσω», λέει η Ζέττα Μακρή για τον δημοσιογράφο που φέρεται να την εκβίαζε
«Πάλεψα με τη συνείδησή μου όχι για το αν θα πληρώσω, αλλά για το αν πρέπει να τον καταγγείλω αμέσως ή να του δώσω ένα περιθώριο ενδεχομένως να διορθώσει»
Η Ζέττα Μακρή
ΠΑΣΟΚ σε Τσίπρα: Έπαιξες την χώρα στα ζάρια – Η ιστορία δεν γράφεται με όρους μάρκετινγκ, αλλά από το βίωμα του ελληνικού λαού
Αντί για κατάργηση των μνημονίων, έφερε το τρίτο, αχρείαστο και επαχθέστερο μνημόνιο, το υπερταμείο και την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 99 έτη
Αλέξης Τσίπρας 4