Πολιτική

Πέτσας για Τσίπρα: Αγκαλιά με το “λεφτόδεντρο” παραμένει ανεύθυνος

Άμεση ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, στα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο Ζάππειο, κατά την παρουσίαση του προγράμματος “Μένουμε Όρθιοι”.

Ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για “αποτυχημένο σίκουελ” του αποτυχημένου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και με τους ίδιους πρωταγωνιστές.

Υποστήριξε ακόμη πως τα όσα παρουσίασε ο κ. Τσίπρας δείχνουν ότι “δεν τα πάει καλά με τους λογαριασμούς” αφού “Πότε έρχεται δεύτερος, πότε αντιγράφει ανορθόγραφα, πότε πλειοδοτεί ανεύθυνα και πότε αποδεικνύει ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου”.

“Τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, πότε με το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», πότε με το «παράλληλο πρόγραμμα» και πότε με το «Μένουμε Όρθιοι Ι & ΙΙ», δεν καταφέρνει τίποτα άλλο από το να μένει ίδιος. Και, αγκαλιά με το «λεφτόδεντρο», τελικά «παραμένει ανεύθυνος»”, καταλήγει ο κ. Πέτσας.

Ολόκληρη η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

“Πριν στεγνώσει το μελάνι, ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναγράφει το σενάριο στο αποτυχημένο «Μένουμε Όρθιοι», ολοκληρώνοντας ένα εξίσου αποτυχημένο σίκουελ με τους ίδιους πρωταγωνιστές.
Γιατί δεν τα πάει καλά με τους λογαριασμούς. Πότε έρχεται δεύτερος, πότε αντιγράφει ανορθόγραφα, πότε πλειοδοτεί ανεύθυνα και πότε αποδεικνύει ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Για παράδειγμα:

  1. Ζητά 4.000 προσλήψεις στην Υγεία, όταν έχουν ήδη προσληφθεί 4.150. Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει απολύσεις;
  2. Ζητά σύγκλιση με τον μέσο όρο στην Ευρώπη στις κλίνες ΜΕΘ, ενώ παρέδωσε 557 κλίνες ΜΕΘ που αντιστοιχούν στο μισό του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Δεν άκουσε, ούτε είδε ότι οι κλίνες ΜΕΘ ξεπέρασαν τις 1.000 και ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί να φτάσει το μέσο όρο της Ε.Ε., δηλαδή περίπου 1.200 κλίνες ΜΕΘ.
  3. Υπόσχεται μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50%, ενώ έχει ήδη ανακοινωθεί γενναία μείωση της προκαταβολής φόρου τον Ιούλιο.
  4. Θυμήθηκε τη σημασία των δημοσίων επενδύσεων στην αντιπολίτευση, ενώ όταν ήταν επί 4,5 χρόνια στην Κυβέρνηση υποεκτελούσε συστηματικά – κατά δισεκατομμύρια ευρώ – το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
  5. Υπόσχεται «καταβολή των μισθών των εργαζομένων στο 100%», ενώ στην πράξη το «σχέδιο» του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε λουκέτα και έκρηξη της ανεργίας. Με τις επιχειρήσεις κλειστές, τους εργαζόμενους να ζουν με επίδομα 544 ευρώ/μήνα για τους επόμενους 4 μήνες, τον τουρισμό και την εστίαση σε παράλυση, την οικονομία σε καραντίνα.
  6. Υπόσχεται «πρόγραμμα διακοπών για όλους», ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ. Όχι, δεν ξέχασε τα «διακοποδάνεια», αλλά με το «σχέδιο» του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπήρχαν ανοικτά ξενοδοχεία για να πάει κάποιος διακοπές…

Τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, πότε με το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», πότε με το «παράλληλο πρόγραμμα» και πότε με το «Μένουμε Όρθιοι Ι & ΙΙ», δεν καταφέρνει τίποτα άλλο από το να μένει ίδιος. Και, αγκαλιά με το «λεφτόδεντρο», τελικά «παραμένει ανεύθυνος».
Η Κυβέρνηση προχωρά με σύνεση στην υλοποίηση του ολοκληρωμένου σχεδίου της, ώστε να ξεπεράσουμε, όλοι μαζί, με ασφάλεια και αυτή την κρίση”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΝΔ για αποκαλύψεις Στουρνάρα: Ο Τσίπρας που συνεχίζει με πάθος το πολιτικό του comeback, τι έχει να πει για όλα αυτά;
Για σκοτεινές πρακτικές, απόπειρα πολιτικής παρέμβασης στο τραπεζικό σύστημα και στοχοποίηση του ίδιου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κάνει λόγο η Αλεξάνδρα Σδούκου
Ο Αλέξης Τσίπρας
Γιάννης Στουρνάρας: Όταν αρνήθηκα τη διοίκηση στην Τράπεζα Αττικής, ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε το ΣΔΟΕ στη σύζυγό μου
Ο διοικητής της ΤτΕ αποκαλύπτει το παρασκήνιο των επιλογών για τη διοίκηση της τράπεζας και μιλά για τη ρήξη με την τότε κυβέρνηση, λέγοντας ότι οι πιέσεις «δοκίμασαν» στην πράξη την ανεξαρτησία του θεσμικού του ρόλου
Τσίπρας και Στουρνάρας
Συνάντηση Ζαχαράκη με Γκιλφόιλ: «Η ελληνοαμερικανική συνεργασία στην παιδεία είναι επένδυση στο κοινό μας μέλλον»
Η υπουργός Παιδείας και η πρέσβης των ΗΠΑ συζήτησαν για κοινές δράσεις με αφορμή τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου και τα 250 χρόνια από τη Διακήρυξη της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας
Κίμπερλι Γκιλφόιλ και Σοφία Ζαχαράκη
«Ροντέο» στη Βουλή: Η Κωνσταντοπούλου αποκάλεσε «άθλιο υποκείμενο» τον Γεωργιάδη – «Είμαι αυτός που θα σε βάλει φυλακή» απάντησε ο υπουργός Υγείας
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας προκάλεσε επεισόδιο και με την υπουργό Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, ενώ νωρίτερα είχε αποκαλέσει «κηφήνες» τους βουλευτές της ΝΔ
Η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου
117