Πολιτική

Πέτσας: «Στόχος εκεί όπου κυριαρχούσαν οι λέξεις κρίση και μετανάστευση να περάσουμε στην ανάπτυξη και την ευημερία»

«Στόχος μας είναι εκεί όπου κυριαρχούσαν οι λέξεις κρίση και μετανάστευση να περάσουμε στην ανάπτυξη και την ευημερία».

Αυτό σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας ανακοινώνοντας κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο σήμερα, πακέτο χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία στη Δυτική Λέσβο αλλά και ένταξη όλων των προτάσεων των Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Τι ανακοίνωσε ο Πέτσας

«Θα υπάρξει καλή συνεργασία ώστε άμεσα να προχωρήσουν τα έργα και να δοθούν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της περασμένης Παρασκευής» είπε ο κ. Πέτσας κάνοντας γνωστό ότι για τις πρώτες ανάγκες των δύο δήμων υπέγραψε σήμερα χρηματοδότηση ύψους 100.000 ευρώ για τον κάθε δήμο.

Επίσης ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε την χρηματοδότηση έργων όπως το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής και τη συνδρομή στο Δήμο Μυτιλήνης για την αξιοποίηση του παλιού κολυμβητηρίου στο επιβατικό λιμάνι της πόλης και τη μετατροπή του σε αθλητικό πολυχώρο, καθώς και για την μετατροπή της κλειστής εδώ και ένα μήνα προσφυγικής δομής του Καρά Τεπέ σε Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και χώρο αθλοπαιδιών.

Στη συνέντευξη του επίσης ανακοίνωσε την έγκριση της χρηματοδότησης της μελέτης για τον αναδασμό της Λήμνου.

Ο κ. Πέτσας σήμερα συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπο Αθανασίου και τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές και συγκεκριμένα στην Σκάλα Πολιχνίτου, στην ‘Αναξο, στην Πέτρα και στο Μανταμάδο. Κατά τις επισκέψεις του αυτές συναντήθηκε και συζήτησε με τους δημάρχους Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο και Μυτιλήνηςμ Στρατή Κύτελη με τους οποίους συμμετείχε και σε σχετικές συσκέψεις στα δημαρχεία των δυο Δήμων της Λέσβου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 17
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 19
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ