Πολιτική

Σε προεκλογικό “πυρετό” το Μαξίμου μετά τις 20 Αυγούστου – Οι μεν θέλουν κάλπες 13 ή 20 Σεπτεμβρίου και οι δε μετά τον Οκτώβριο

Μέχρι την υπογραφή της σύμβασης με τον ESM και την εκταμίευση του ποσού που προβλέπεται, η κυβέρνηση ασχολείται αποκλειστικά με την ολοκλήρωση των τεχνικών διαδικασιών και αναμένει την έκβαση των ψηφοφοριών στα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.  Μετά τις 20 Αυγούστου, όμως, στην πρωθυπουργική ατζέντα θα μπουν για τα καλά... οι πρόωρες εκλογές.

Ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Μαξίμου την Τρίτη, οπότε και θα συναντηθεί με το οικονομικό επιτελείο, αναφέρουν οι ίδιες πηγές και σημειώνουν ότι από τις 20 Αυγούστου και μετά θα έχει συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να καθοριστούν οι περαιτέρω κινήσεις. 

Δύο είναι οι τάσεις που υπάρχουν εντός της κυβέρνησης, όσον αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής πρόωρων εκλογών. Οι μεν υποστηρίζουν πως πρέπει να γίνουν άμεσα, ακόμη και στις 13 ή 20 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να “αιφνιδιάσουν” την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η δεύτερη τάση υποστηρίζει πως καταλληλλότερη ημερομηνία για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι μετά τον Οκτώβριο και τη συζήτηση που θα γίνει για τη βιωσιμότητα τους ελληνικού χρέους. Όπως υποστηρίζουν, το γεγονός ότι θα έχουν λύσει το πρόβλημα του χρέους θα δώσει ώθηση στην επιχειρηματολογία του σε θέματα ανάπτυξης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βεντέτα» κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ: Νέα αντιπαράθεση για τα Βορίζια και τα «εγκλήματα τιμής» με αφορμή τις δηλώσεις Φλωρίδη
Κυβέρνηση: «Αρκούσε μια συγγνώμη από τον κ. Ανδρουλάκη. Έστω και τώρα, ας την πει. Ποτέ δεν είναι αργά» - ΠΑΣΟΚ: «Υπάρχουν «εθιμικές» ανθρωποκτονίες;»
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου