Πολιτική

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για συνάντηση Τσίπρα με παραγωγικούς φορείς

Στις συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς, σύμφωνα με πηγές που προέρχονται από το ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίστηκε ότι τον τελευταίο χρόνο υπάρχει βελτίωση του οικονομικού κλίματος και σταθεροποίηση του ρυθμού ανάπτυξης, αλλά περιμένουν να δουν πώς αυτό θα αποτυπωθεί σε περαιτέρω ελαφρύνσεις.

Ακόμη σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΣΥΡΙΖΑ, έγινε ιδιαίτερη μνεία στην εισφορά αλληλεγγύης και τη μείωση προκαταβολής φόρου που είχαν δρομολογηθεί για το 2020 και τελικά θα παραμείνουν, ενώ εκφράστηκε προβληματισμός για την αύξηση στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος που θα επηρεάσει ιδιαιτέρως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας είχε τονίσει κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος πως «υπάρχουν δυνατότητες σημαντικές (για την οικονομία) αλλά και δυσκολίες στον ορίζοντα, τις οποίες δεν πρέπει να παραβλέψουμε».

«Αρχίζει σιγά-σιγά και διαμορφώνεται μία θετική εικόνα της πορείας της οικονομίας, που με πολύ κόπο καταφέραμε να φέρουμε στην οικονομία, ελπίζω η πορεία αυτή να συνεχιστεί διότι -ανεξαρτήτως σε ποια θέση βρίσκεσαι-, όταν έχεις κάνει τόσο κόπο για να πετύχεις κάτι, είναι σαν το δικό σου παιδί και το παιδί θέλεις να πάει καλά», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Νομίζω ότι η δική σας συμβολή σε αυτήν τη φάση -εννοώ του Επιμελητηρίου- είναι πολύ σημαντική. Πάντα ήταν και στην κρίση και τώρα», πρόσθεσε. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος επισήμανε: «Πράγματι, η μεγάλη ανησυχία και αγωνία για μας είναι αυτήν τη σταθεροποίηση, την οποία είδαμε να έχει η οικονομία από την προηγούμενη κυβέρνηση και η χώρα, να μπορέσουμε να την κεφαλαιοποιήσουμε τώρα έτσι ώστε να καταφέρουμε επιτέλους αυτό το όραμα της βιώσιμης και διαρκούς ανάπτυξης να γίνουν πραγματικότητα». Νωρίτερα σήμερα ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση και με τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχτηκε τον Χρήστο Αλεφάντη, ιδρυτή του περιοδικού δρόμου «Σχεδία»
Ο κ. Αλεφάντης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την επικείμενη κατάθεση της υποψηφιότητας, εκ μέρους της «Διογένης ΜΚΟ - Σχεδία», για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Αστέγων στην Αθήνα, το 2027
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Χρήστο Αλεφάντη, ιδρυτή του περιοδικού δρόμου «Σχεδία»
Μητσοτάκης σε αγρότες: «Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς – Τον πρώτο λόγο για την απελευθέρωση των δρόμων τον έχει η Τροχαία»
«Οι συμπολίτες μας δεν πρέπει ούτε να ταλαιπωρηθούν, αλλά κυρίως δεν πρέπει να ρισκάρουν, κανένα τροχαίο σε επικίνδυνες παρακαμπτηρίους» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό 146
Ο «Μουντζούρης» των ευθυνών για τα μπλόκα των αγροτών: Νέο μήνυμα Μητσοτάκη και στάση αναμονής για την παρέμβαση εισαγγελέα
Στα σημεία όπου θα υπάρχουν μπλόκα, πηγές της ΕΛΑΣ ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουν τη διέλευση Ι.Χ. αλλά θα τα κατευθύνουν σε παρακαμπτήριες οδούς
Μπλόκα αγροτών στις σήραγγες στα Τέμπη 29