Πολιτική

Πλακιωτάκης: «Κάποιοι προσπαθούν να παίξουν το παιχνίδι της Τουρκίας»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος λειτουργούν πάντα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και υπερασπίζονται με αποφασιστικότητα και τόλμη τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας, που είναι και σύνορα της ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

 Η απάντηση αυτή δόθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το νέο νομοσχέδιο για τη νησιωτική πολιτική και απαντώντας σε ερώτηση εάν το Λιμενικό Σώμα προβαίνει σε πρακτικές «push back» (σ.σ. εξαναγκασμός μεταναστών να επιστρέψουν από εκεί που έφυγαν).

«Μας προκαλεί κυριολεκτικά απορία όταν κάποιοι προσπαθούν να παίξουν το παιχνίδι της Τουρκίας, η οποία τι κάνει; Χρησιμοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους και ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα τουρκικοί ακταιωροί συνοδεύουν βάρκες μεταναστών μέχρι την οριογραμμή, σε μία προσπάθεια να αιφνιδιάσουν την Ελλάδα, την Ευρώπη και τη διεθνή κοινότητα», τόνισε ο υπουργός.

Και πρόσθεσε: «Το Λιμενικό Σώμα λειτουργεί πάντα με βάση του κανόνες τού διεθνούς δικαίου και μάλιστα χθες στη Μυτιλήνη είχα την ευκαιρία να επαινέσω την προσφορά των στελεχών του για την αποφασιστικότητά τους στην προστασία των θαλασσίων συνόρων της πατρίδας μας».

Ακόμη, ο κ. Πλακιωτάκης επισήμανε ότι «την ίδια ώρα που η Τουρκία χρησιμοποιεί κυριολεκτικά την ανθρώπινη ζωή, η Ελλάδα δίνει μαθήματα νομιμότητας, προστασίας της ανθρώπινης ζωής και με αποφασιστικό τρόπο προασπίζει τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας και της ΕΕ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κύκλοι Καρυστιανού κατά Λιάγκα: Στην εκδήλωση της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» είδε μόνο γραφικούς και ψεκασμένους
«Θα τον συμβουλεύαμε να μην αναφέρει στον αέρα ότι παρακολούθησε μόλις για ένα τέταρτο, μία δίωρη πολιτική εκδήλωση, την οποία σχολίαζε επί μισή ώρα στο πρωϊνάδικό του»
Μαρία Καρυστιανού 51
Μαρία Γρατσία: «Υπάρχουν γονείς και τραυματίες των Τεμπών οι οποίοι υπέγραψαν ως ιδρυτικά μέλη του κόμματος της Καρυστιανού»
«Οι αναφορές οι οποίες κάνουν μνεία ακραίων προσεγγίσεων είναι άτοπες και καθόλα αβάσιμες, κριτήριο λοιπόν δεν είναι ούτε το Δεξιά ούτε το Αριστερά», είπε η δικηγόρος
Γρατσια
«Κανένας αιφνιδιασμός της Κοβέσι» - Η απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης στην επιστολή διαμαρτυρίας για την τροπολογία για τα πολιτικά πρόσωπα
Η απάντηση του υπουργείου ήρθε μετά την επιστολή που έστειλε η Εισαγγελέας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταγγέλλοντας «σοβαρές αμφιβολίες» για τη συνεργασία των ελληνικών αρχών
Λάουρα Κοβέσι 12
Ειρήνη Αγαπηδάκη: Το «ευχαριστώ» σε γιατρούς και νοσηλεύτριες μετά την αδιαθεσία που αισθάνθηκε στη Βουλή – «Τίποτε σοβαρό, λίγη ξεκούραση»
«Ευγνώμων στις νοσηλεύτριες, τους γιατρούς που μας φροντίζουν. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τις αμέτρητες ευχές. Τίποτε σοβαρό, λίγη ξεκούραση και συνεχίζουμε τη δουλειά, για όσα οφείλουμε στους πολίτες»
Η Ειρήνη Αγαπηδάκη
Νέα ανάρτηση Τσίπρα για το κόμμα του με σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου - «Στο ραντεβού με την Ιστορία, ας είμαστε όλοι εκεί»
«Στο ραντεβού με την ιστορία, ας είμαστε όλοι εκεί» γράφει ο Αλέξης Τσίπρας στην ανάρτησή του. Μια φράση που αγαπούσε να χρησιμοποιεί ο ιστορικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ
Αλέξης Τσίπρας 41
Μαρία Καρυστιανού: «Στελέχη του κινήματός μας είναι αποκλειστικά και μόνο πρόσωπα που θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα μας»
Σε διευκρινίσεις για τα στελέχη του προχώρησε το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού κάνοντας λόγο για «δημοσιεύματα, που επιχειρούν να διαστρεβλώσουν και να παρουσιάσουν θέσεις μεμονωμένων υποστηρικτών του Κινήματος ως θέσεις του ίδιου του Κινήματος»
Η Μαρία Καρυστιανού 17
Αλέξης Τσίπρας: Η εκδήλωση για το νέο κόμμα την Τρίτη στο Θησείο και ο οδικός χάρτης για την επόμενη ημέρα
Με την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος την Τρίτη στο Θησείο ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για μια σειρά δημόσιες παρεμβάσεις, περιοδείες, εκδηλώσεις και δράσεις που θα κλιμακωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα
O Αλέξης Τσίπρας 18
Επιστολή Κοβέσι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την τροπολογία Φλωρίδη: «Σοβαρές αμφιβολίες» για τη συνεργασία των ελληνικών αρχών
Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία καταγγέλλει αρνητικές επιπτώσεις στην ανεξαρτησία και τη λειτουργία της στην Ελλάδα - Στο στόχαστρο οι αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
Λάουρα Κοβέσι και Γιώργος Φλωρίδης 19