Πολιτική

Ποιος… βάφτισε πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Παραληρούσε το ακροατήριο!

Και ξαφνικά ένας Γάλλος διανοούμενος... χρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό! Φυσικά προς... τέρψιν του ακροατηρίου.

Το παρασκήνιο μεταφέρει η στήλη του ΒΗΜΑτοδότη:

“Αξέχαστο θα μείνει το ακροατήριο που παρακολούθησε την ομιλία του προχθές στο Ίδρυμα Καραμανλή στον Γάλλο διανοούμενο Ζιλ Κεπέλ, ειδικό σε θέματα ισλαμισμού.

Και ξέρετε γιατί;
Οι ακροατές τον χειροκροτούσαν θερμά (σε μια επιστημονική ομιλία, ενδιαφέρουσα μεν, πλην όμως κάπως βαρετή) μόνο όταν άκουγαν να προφέρει το όνομα του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν ήξερε ο ίδιος τι συνέβαινε. Και συνέχιζε να λέει Μητσοτάκης και έπεφτε χειροκρότημα. Απορημένος τους κοίταζε, αλλά δεν ρωτούσε κιόλας ο άνθρωπος να μάθει το γιατί.

Όταν τελείωσε την ομιλία του ρώτησε. Και τότε κατάλαβε. Δεν έλεγε σκέτο “Μητσοτάκης” αλλά… “Le premier ministre Grec Kyriakos Mitsotakis” (σ.σ. δηλαδή ο… Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης)”.

Πηγή: ΒΗΜΑτοδότης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωστής Χατζηδάκης για ανομία στα πανεπιστήμια: Διαγραφή φοιτητών που συμμετέχουν σε επεισόδια, απόδοση ευθυνών και στους πρυτάνεις που δεν εφαρμόζουν τον νόμο
«Όποιος κάνει ζημιά στη δημόσια περιουσία πρέπει να καταβάλει αποζημίωση. Θα έρχεται ένα χαρτί από την ΑΑΔΕ που θα προσδιορίζει τι πρέπει να πληρώσει»
Αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη χώρο του ΑΠΘ 1
Στο προσκήνιο η δημιουργία συντονιστικού οργάνου τομεαρχών στο ΠΑΣΟΚ - Οι κινήσεις Ανδρουλάκη και ο ρόλος Σκανδαλίδη
Σήμερα αναμένεται να  πραγματοποιηθεί  μία ευρεία σύσκεψη  υπό την προεδρεία του Νίκου Ανδρουλάκη με την συμμετοχή κορυφαίων στελεχών του κόμματος
O Νίκος Ανδρουλάκης 2
«Όχι» στη Ζωή Κωνσταντοπούλου από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά σε συνάντηση για την προανακριτική
Οι πληροφορίες λένε ωστόσο ότι η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας αναμένεται να απευθυνθεί ξανά στους τέσσερεις πολιτικούς αρχηγούς, αλλά και στην Ελληνική Λύση και την Νίκη
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου