Πολιτική

“Πόλεμος” για τα… αγγλικά του Τσίπρα! Αιχμηρή ανακοίνωση της ΝΔ

Η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να μην έχει μεταφραστή κατά την παρουσία του στο ίδρυμα Κλίντον μαζί με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ δεν έγινε μόνο... viral στα social media αλλά και θέμα αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία.

“Είναι θλιβερό να μιλάει ο Πρωθυπουργός της χώρας σου και να γελά το ακροατήριο” ήταν η τελευταία… κουβέντα στον “πόλεμο” που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο Μαξίμου και την αξιωματική αντιπολίτευση.

“Η καραμέλα της δήθεν διαπραγμάτευσης έλιωσε με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου Τσίπρα – Καμμένου. Ενός μνημονίου που δεν χρειαζόταν και τελικά ήταν το πιο επώδυνο. Όσο για την παρουσία του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ, δυστυχώς η εικόνα μίλησε από μόνη της… Είναι θλιβερό να μιλάει ο Πρωθυπουργός της χώρας σου και να γελά το ακροατήριο”, ήταν η τελευταία ανακοίνωση από τη Συγγρού, απάντηση στην… απάντηση του Μαξίμου μετά τα όσα είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Η απάντηση του Μαξίμου

“Η επιτυχία του ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Νέα Υόρκη, έχει φέρει σε προφανή αμηχανία τη Νέα Δημοκρατία. Είναι ωστόσο τουλάχιστον προκλητικό, να κατηγορεί ο προσωρινός αρχηγός της ΝΔ τον Αλέξη Τσίπρα ότι πήγαινε απροετοίμαστος στις διαπραγματεύσεις, όταν το κόμμα του ως κυβέρνηση ήταν διατεθειμένο να υποχωρήσει σε οποιαδήποτε απαίτηση των δανειστών. Συνιστούμε στον κ. Μεϊμαράκη να αφήσει τις γραφικές ασκήσεις ειρωνικού ύφους και να μελετήσει καλύτερα τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών, ώστε να βγάλει – αν είναι σε θέση – τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα”, είχε νωρίτερα ανακοινώσει το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Μεϊμαράκης και ο… “αλαζόνας Τσίπρας”

Όλα ξεκίνησαν απ’ όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης φτάνοντας το πρωί της Τρίτης (29.09.2015) στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή το ταξίδι του στις ΗΠΑ. Ο κ. Μεϊμαράκης είπε χαρακτηριστικά ότι ο κ. Τσίπρας πήγε απροετοίμαστος και χωρίς μεταφραστή, αφήνοντας αιχμές για υπερβολική σιγουριά και αλαζονεία του κ. Τσίπρα.

“Ο κ. Τσίπρας εξέπεμψε αμηχανία και δεν τίμησε τη χώρα”, είπε ο κ. Μεϊμαράκης, συμπεραίνοντας ότι ο πρωθυπουργός έτσι πήγαινε και στις διαπραγματεύσεις. Κάλεσε μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα να εγκαταλείψει την αλαζονική, όπως τη χαρακτήρισε, στάση τονίζοντας ότι η χώρα δεν μπορεί να εκπροσωπείται έτσι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νικήτας Κακλαμάνης για φωτογραφίες των 200 της Καισαριανής: Υπάρχει ολόκληρο άλμπουμ, όχι μόνο αυτές που είδαμε
Ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε «έξυπνη κίνηση» την απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη να κηρύξει τις φωτογραφίες ως προστατευόμενο μνημείο, μπλοκάροντας τη δημοπρασία
Κομμουνιστές αντιστασιακοί οδηγούνται στο απόσπασμα την Πρωτομαγιά του '44
Κόντρα Κωνσταντοπούλου – Γεωργιάδη για τα επεισόδια στο Κρατικό Νίκαιας: «Μόνο με την Υγεία δεν ασχολείται», «Η βία δε θα κανονικοποιηθεί»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε απαντήσεις από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τα επεισόδια, ενώ ο υπουργός Υγείας απάντησε επί προσωπικού και αναφέρθηκε σε στοιχεία για τη στελέχωση και τις δαπάνες του νοσοκομείου
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
Νίκος Δένδιας για Τουρκία: Έχουμε ζωντανή απειλή 10 φορές μεγαλύτερή μας – Η θητεία είναι αγγαρεία και αυτό το «παραμύθι» θα αλλάξει
«Χρειαζόμαστε τον στρατό των πολιτών, αυτή είναι η ελληνική παράδοση από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας 5
Μαζικές αποχωρήσεις από το κόμμα Κασσελάκη: «Προεδροκεντρικό σχήμα» και «συνέδριο-παρωδία» καταγγέλλουν εκατοντάδες μέλη
Κείμενο αποχώρησης που διακινείται προς υπογραφή στο διαδίκτυο καταγγέλλει «υπονόμευση» συλλογικών διαδικασιών και «προεδροκεντρικό σχήμα», στρέφοντας τα πυρά του στον πρόεδρο
Στέφανος Κασσελάκης 10