Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Δένδιας ζητά εγγυήσεις για την ασφαλή εκκένωση των ομογενών στη Μαριούπολη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Δένδιας ζητά εγγυήσεις για την ασφαλή εκκένωση των ομογενών στη Μαριούπολη

Με τον Ουκρανό ομόλογό του επικοινώνησε ο Νίκος Δένδιας, μετά τις πληροφορίες που ήθελαν το κτίριο που στεγάζει την ελληνική διπλωματική αποστολή στην Μαριούπολη να έχει χτυπηθεί. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ζήτησε εγγυήσεις για την ασφάλεια του Έλληνα Γενικού Προξένου και την ασφαλή απομάκρυνση των ομογενών. 

Η τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Νίκου Δένδια με τον Ουκρανό ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα, σχετικά με τις πληροφορίες για χτύπημα το κτίριο που στεγάζει το ελληνικό προξενείο στην Μαριούπολη, έγινε γνωστή μετά από σχετική ανάρτηση του πρώτου στα social media. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ζήτησε «την αρωγή των Ουκρανικών αρχών για την ασφάλεια του Έλληνα Γενικού Πρόξενου στη Μαριούπολη, καθώς και για τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου για εκκένωση». 

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Κυριακής  υπήρξαν δημοσιεύματα που ανέφεραν πως χτυπήθηκε από σφαίρες το κτίριο του ΟΑΣΕ, όπου στεγάζεται το Γενικό Προξενείο στη Μαριούπολη. Διπλωματικές πηγές, ωστόσο, ανέφεραν πως δεν υπήρχε καμία ενημέρωση για τέτοιο χτύπημα και επιβεβαίωναν πως ο Γενικός Πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης είναι καλά στην υγεία του.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Μαριούπολη μεταστεγάστηκε προ ολίγων ημερών στο κτίριο του ΟΑΣΕ (διεθνούς οργανισμού που μετέχει και η Ρωσία), καθώς θεωρήθηκε πιο ασφαλής τοποθεσία για τα μέλη της ελληνικής διπλωματικής αποστολής, Η κατάσταση, ωστόσο, στην πόλη έχει εκτραχυνθεί, με αποτέλεσμα το μεσημέρι της Κυριακής να υπάρξει ανταλλαγή πυρών μπροστά από το εν λόγω κτίριο, γεγονός που σήμανε συναγερμός.

https://twitter.com/NikosDendias/status/1500474279065960456?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1500474279065960456%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fworld%2Farticle%2F1219229%2Fse-pliri-poliorkia-i-marioupoli-egguiseis-zitise-o-dendias-gia-tin-elliniki-diplomatiki-apostoli%2F

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις