Πολιτική

Ποτάμι: Φέρτε στη Βουλή τη συμφωνία των 500 εκατ. για τα αεροσκάφη

Να φέρει στη Βουλή τη συμφωνία της Ελλάδας με αμερικανική εταιρεία που αφορά την ανακατασκευή πέντε πολεμικών αεροσκαφών έναντι 500 εκατομμυρίων δολαρίων, ζητά το Ποτάμι με ανακοίνωσή του.
 

“Νέα ερωτηματικά προκαλούν οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις για την απόφαση του ΚΥΣΕΑ, μετά από εισήγηση του Πάνου Καμμένου, να ανακατασκευασθούν 5 παλιά αεροσκάφη έναντι 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα έγγραφα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας απαιτούν από την κυβέρνηση να δώσει επιτέλους εξηγήσεις.”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι και θέτει μια σειρά από ερωτήματα:

“ Όταν η ίδια η εταιρεία Lockheed με επιστολή του αντιπροσώπου της δηλώνει καθαρά ότι “η ενεργοποίηση των Ρ-3Β δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη επιλογή χαμηλού κόστους βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα”, ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι που οδήγησαν το ΚΥΣΕΑ σε αυτή την επιλογή; Πως είναι δυνατόν η ίδια η κατασκευάστρια εταιρεία να παραδέχεται ότι η ανακατασκευή των αεροσκαφών είναι “μη τεχνικοοικονομικά συμφέρουσα” και το ΚΥΣΕΑ να την προκρίνει; Ταυτόχρονα η αποκάλυψη ότι σύμφωνα με τους σειριακούς τους αριθμούς τα αεροπλάνα δεν είναι 35 ετών αλλά πενήντα (!) γεννούν επιπρόσθετα ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα του προγράμματος ανακατασκευής. Πόσο μάλλον που η ίδια η εταιρία επισημαίνει ότι τα αεροπλάνα βρίσκονται τόσα χρόνια στο έδαφος «χωρίς να έχουν εφαρμοσθεί εργασίες μακράς αποθήκευσης».

Στη συνέχεια, το Ποτάμι ξαναρωτά “γιατί η κυβέρνηση έδωσε προτεραιότητα σε αυτήν την πολεμική δαπάνη- που θα μας στοιχίσει 500 εκατομμύρια -τις ίδιες μάλιστα μέρες που αποφάσιζε ότι για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης δε μπορεί να διαθέσει περισσότερα από 207 εκατομμύρια; Γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, η οποία αμφισβητεί όλες τις αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, σεβάστηκε απολύτως την εισήγηση για την έγκριση αυτού του εξοπλιστικού προγράμματος; Όταν μάλιστα ο υπουργός για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κ.Νικολούδης παραδέχεται δημοσίως ότι οι μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα κινούνται κατά μέσο όρο στο 4%”.

“Όλα αυτά θα πρέπει πλέον να απαντηθούν στη Βουλή, η οποία θα πρέπει να λάβει άμεσα γνώση του ακριβούς περιεχομένου της συμφωνίας”, καταλήγει η ανακοίνωση του Ποταμιού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: «Ας είναι η νέα χρονιά ευκαιρία να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλείνει με ευχές για μια νέα χρονιά «ανθρωπιάς, ενότητας και δημιουργίας», εμπνευσμένες από την ιστορία και τον πολιτισμό, με προσδοκία για «ειρήνη, πρόοδο και συνοχή το 2026»
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης στην Στοκχόλμη για αλλαγή χρόνου: Οι αναρτήσεις τους
Μια σειρά από μοναδικές φωτογραφίες μοιράστηκαν και οι δύο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram καθώς και μια selfie, στην οποία ποζάρουν αγκαλιά στο χιονισμένο τοπίο της σουηδικής πρωτεύουσας
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 36