Πολιτική

Πόθεν έσχες: Ψάχνουν τους 11 και δεν τους βρίσκουν!

Ως και οι βουλευτές οργίζονται με τα χάλια της κατά τα άλλα διαφανούς διαδικασίας και με μια διαδικασία που ενώ η ίδια η Βουλή με ανακοίνωση του προέδρου της αρμόδιας επιτροπής μιλάει για υποψίες δεν μπορεί να αποδείξει τίποτα και ταυτόχρονα δηλώνει άγνοια και για τα πρόσωπα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι 11 βουλευτές που “σήκωσαν” στην αρχή της κρίσης από 100.000 ως 400.000 ευρώ και δεν δικαιολόγησαν το που πήγαν τα χρήματα αυτά παραμένουν … ανώνυμοι και στη βουλή από χθες ο ένας κοιτάει τον άλλο καχύποπτα.

Ταυτόχρονα η “διαφάνεια” πήγε περίπατο στο όνομα της προστασίας των δεδομένων και ενώ απ’ τη μια έχουμε ανακοινώσεις απ’ την άλλη γίνονται στη βάση… άγνοιας και οι βουλευτές δικαιολογημένα μιλούν για λάσπη στον ανεμιστήρα.
“Δεν μπορούν να υπάρχουν σκιές σε ένα ευαίσθητο θέμα που αφορά όλους μας. Οι ορκωτοί λογιστές να καλέσουν αυτούς τους 11, να εξετάσουν την κάθε περίπτωση χωριστά και αν διαπιστωθεί πως υπάρχει πρόβλημα να επιληφθεί άμεσα η Επιτροπή Ελέγχου των πόθεν έσχες. Πρέπει να δοθούν πειστικές απαντήσεις στον ελληνικό λαό” είπε ο Χρίστος Πρωτόπαπας, ενώ η Φ. Πιπιλή τόνισε πως η ίδια η Βουλή έπρεπε να προστατεύσει τον εαυτό της απ’ τον διασυρμό : “11βουλευτές πρέπει να δώσουν στοιχεία στη Βουκή. Αρα όφειλε η Βουλή για να προστατεύσει το πολιτικό σύστημα και τον κάθε βουλευτή ξεχωριστά, πρώτα να ολοκληρώσει τον έλεγχο και εν συνεχεία να δημιουργούνται ερωτηματικά που προσβάλουν και την κοινωνία κι εμάς τους έντιμους φορολογούμενους βουλευτές”
Ο Δ. Παπαδημούλης, μέλος της επιτροπής για τον έλεγχο των οικονομικών χαρακτήρισε ανεπαρκή και αναποτελεσματική τη διαδικασία:
“Οι θεσμοί και τα εργαλεία που υπάρχουν για τον έλεγχο του πόθεν έσχες είναι ανεπαρκείς και τον καθιστούν εντελώς αναποτελεσματικό. Για την περίφημη υπόθεση των «11», αν και μέλος της επιτροπής δεν γνωρίζω τίποτα σχετικό. Στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής θα ζητήσω ενημέρωση και εξηγήσεις”.

Διαβάστε επίσης:
Πόθεν έσχες: Οι πλούσιοι και οι φτωχοί της Βουλής – Τα “ύποπτα” πόθεν έσχες των βουλευτών

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης και Κυρανάκης καλούν τον Τραμπ να παρέμβει για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μπορεί να αφήσει ιστορική παρακαταθήκη»
Τα δύο «γαλάζια» στελέχη υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει τη δυνατότητα να ασκήσει πίεση στη Βρετανία, χαρακτηρίζοντας μια τέτοια εξέλιξη παρακαταθήκη για τον δυτικό πολιτισμό
Κυρανάκης και Γεωργιάδης 19
Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από το κόμμα Καρυστιανού: «Δεν συνθέτει, αλλά λειτουργεί με αρχηγικά στερεότυπα»
Κλιμακώνεται η αμφισβήτηση προς την ηγεσία - Τρία ακόμη πρώην στελέχη κάνουν λόγο για έλλειμμα συλλογικότητας, συγκεντρωτική λειτουργία και απόκλιση από τις ιδρυτικές αρχές του κινήματος
Μαρία Καρυστιανού 36
Ινστιτούτο Τσίπρα για ΔΕΔΔΗΕ: Αυξάνονται οι χρεώσεις, αλλά η θωράκιση του δικτύου μένει πίσω
Ανάλυση του ΙΝΑΤ συνδέει τις πρόσφατες πυρκαγιές με τις καθυστερήσεις στην αναβάθμιση του δικτύου διανομής και θέτει ερωτήματα για τις προτεραιότητες της διοίκησης, τις επενδύσεις, τα μερίσματα και την αξιοποίηση των δημόσιων πόρων
O Αλέξης Τσίπρας (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Στρατηγική προτεραιότητα η βιομηχανία, στόχος μας το αναπτυξιακό άλμα»
Ο πρωθυπουργός κατά την συνεδρίαση με την Κυβερνητική Επιτροπή Βιομηχανίας τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις και τεχνολογική αναβάθμιση
Κυριάκος Μητσοτάκης
6
ΕΛΑΣ κατά Άδωνι Γεωργιάδη για την κατάρρευση οροφής στο Νοσοκομείο Κορίνθου: Έργα «επικοινωνιακής βιτρίνας» στο ΕΣΥ
Το περιστατικό στο Νοσοκομείο Κορίνθου, λίγες ημέρες μετά τα εγκαίνια έργων ανακαίνισης από τον υπουργό Υγείας, πυροδοτεί νέα πολιτική αντιπαράθεση για την κατάσταση του ΕΣΥ
Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια του ΤΕΠ πριν από λίγες ημέρες ΓΡ.ΤΠ.