Πολιτική

Που ψηφίζω – Που ψηφίζουν οι ένστολοι σε ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές

Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ένστολοι για την εκλογική διαδικασία της 25ης Μαϊου. Τι προβλέπεται για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές και τις Ευρωεκλογές.

Oι εκλογείς του άρθρου 27 του Π.Δ. 26/2012, (το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς επίσης και οι στρατιωτικοί, που υπηρετούν με οποιαδήποτε ιδιότητα στις ένοπλες δυνάμεις ή το Λιμενικό Σώμα και οι ναυτικοί) μπορούν να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα για την ανάδειξη των Ελλήνων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον τόπο που διαμένουν ή υπηρετούν αντίστοιχα. (Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στον τόπο της βασικής τους εγγραφής).
 
Οι παραπάνω εκλογείς οφείλουν να δηλώσουν εγγράφως στους Προϊσταμένους ή τους Διοικητές τους, την πρόθεσή τους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο δήμο, στους εκλογικούς καταλόγους των οποίων είναι εγγεγραμμένοι, έως και την μεθεπόμενη ημέρα από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.
 
Όλοι οι παραπάνω εκλογείς, στους οποίους χορηγείται σχετική έγκριση και ειδική άδεια απουσίας για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο δήμο του οποίου είναι εγγεγραμμένοι διαγράφονται με μέριμνα και ευθύνη των προϊσταμένων ή διοικητών τους από τις ειδικές εκλογικές καταστάσεις. 
 
Οι εκλογείς, του άρθρου 27 του Π.Δ. 26/2012, που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο δήμο, στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι, οφείλουν να προσκομίσουν στην εφορευτική επιτροπή από τις υπηρεσίες τους βεβαίωση ότι δεν έχουν εγγραφεί σε ειδικές εκλογικές καταστάσεις.
 
 
 
 
Διαβάστε επίσης:

 
 
 
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει συμμάχους σε Νέα Αριστερά και ανεξάρτητους βουλευτές για προανακριτική σχετικά με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
Το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει το προεδρείο της ΚΟ για να συζητήσει τις εξελίξεις στην υπόθεση αυτή αλλά και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τα αλλά κόμματα προκειμένου να κατατεθεί αίτημα προανακριτικής επιτροπής
Σωκράτης Φάμελλος
Πιο κοντά το ΠΑΣΟΚ στην πρόταση Προανακριτικής για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Η περίπτωση του βουλευτή Μανώλη Χνάρη
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτήθηκε από τον Νίκο Ευαγγελάτο εάν συμπεριλαμβάνετε στην δικογραφία και ο βουλευτής Μανώλης Χνάρης, ο οποίος είναι και στενός συνεργάτης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Επιχείρηση damage control με ανάληψη ευθύνης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και ο κίνδυνος μιας νέας δικογραφίας από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι θα καταλογιστούν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά στους πραγματικούς δικαιούχους
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
«Ανακριβή τα δημοσιεύματα για ακύρωση του διορισμού της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ως πρέσβειρας στην Ελλάδα» λέει το State Department
«Προσβλέπουμε στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την προώθηση της ατζέντας ''Πρώτα η Αμερική'' στην εξωτερική πολιτική υπό την ιδιότητά της ως πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα»
H Κίμπερλι Γκίλφοϊλ 2