Πολιτική

Προανακριτική: Δυο νέα sms «φωτιά» κατέθεσε ο Χρήστος Καλογρίτσας

Σημείωμα με συμπληρωματικά στοιχεία απέστειλε ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, που διερευνά αδικήματα που τυχόν διαπράχθηκαν από τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Σύμφωνα με τις πηγές, “νέα στοιχεία-φωτιά” που “επιβαρύνουν περαιτέρω” τον κ. Παππά και αφορούν σε γραπτά μηνύματα (sms) και “τιμολόγια χρηματοδότησης” της εφημερίδας Ντοκουμέντο “που επιβεβαιώνουν τα όσα έχει καταθέσει, απέστειλε ο Καλογρίτσας στην προανακριτική επιτροπή”.

“Σε σημείωμά του”, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, “που κατακεραυνώνει τον κ. Παππά και την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, διαβίβασε νέα sms μεταξύ του ίδιου και του κ. Παππά που επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Παππάς συντόνιζε όλες τις ενέργειες και συναντήσεις του κ. Καλογρίτσα και του έδινε εντολές πως θα δράσει, αποδεικνύοντας ότι ο κ. Καλογρίτσας λειτουργούσε ως παρένθετο πρόσωπο (μπροστινός) του κ. Παππά”.

Σύμφωνα με τις πηγές που πρόσκεινται στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ:

“Ο κ. Καλογρίτσας κατέθεσε:

– SMS του κ. Παππά προς τον κ. Καλογρίτσα που του αναφέρει «Tony Lianos he will be waiting at ccc office at 9 am tomorrow» επισημαίνοντας του «γρήγορα» «αύριο πρωί», πράγμα που αποδεικνύει ότι ο κ. Παππάς κανόνισε συνάντηση του κ. Καλογρίτσα με τον κ. Λιανό της ccc πριν το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και την έκδοση της εγγυητικής, εκθέτοντας τον κ. Παππά που δήλωνε ότι δεν είχε σχέση με τις επαφές Καλογρίτσα ccc. Ο κ. Παππάς λοιπόν εμπλέκεται απόλυτα στην αφανή συνεργασία Καλογρίτσα CCC για τις τηλεοπτικές άδειες

– SMS του κ. Παππά προς τον κ. Καλογρίτσα όπου αρχικά αναφέρει «περιμένω τηλ» και εν συνεχεία «Μίλησα σε παίρνει τηλ σήμερα. Ζήτησε ο Κοντ να σε δει…… λέει ό, τι του πούμε (φουρλεμάδης)», πράγμα που αποδεικνύει ότι ο κ. Παππάς επικοινώνησε με τον κ. Κοντομηνά, ότι κανόνισε τη συνάντηση Καλογρίτσα Κοντομηνά και ότι είχε διασφαλίσει ότι ο κ. Κοντομηνάς θα κάνει «ό,τι του πούμε», επιβεβαιώνοντας ότι ο κ. Καλογρίτσας λειτουργεί με εντολές του κ. Παππά.

– Σειρά τιμολογίων που επιβεβαιώνουν τα όσα έχει καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή περί της χρηματοδότησης της εφημερίδας Documento από τον ίδιο με πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά”.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι “τα νεότερα στοιχεία ενδυναμώνουν όσα έχουν αποδειχθεί ήδη. Ο κ. Παππάς ενώ ήταν αρμόδιος υπουργός έστελνε εκ μέρους του τον κ. Καλογρίτσα και του διασφάλιζε να βρει χρήματα και συνεταίρους για τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑchannel.”

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Για “τζούφια στοιχεία” που έχουν ήδη καταρριφθεί, κάνουν λόγο κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την κατάθεση σημειώματος του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση Ν. Παππά.

Απαντώντας μάλιστα στα όσα ανέφεραν, νωρίτερα, πηγές προσκείμενες στην ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος, οι κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν: “Η Ν.Δ. μηρυκάζει για μια ακόμα φορά τζούφια στοιχεία. Αναμασά όσα έχουν ήδη καταρριφθεί από τους μάρτυρες και την έκθεση της ΤτΕ. Το φιάσκο του φιάσκου…”. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ για Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Πιεσμένος από την αντίδραση της κοινωνίας ανακοίνωσε περιορισμένες φοροαπαλλαγές
«Είναι φανερά πλέον ένας απερχόμενος και απονομιμοποιημένος πρωθυπουργός. Και για αυτό απαιτείται άμεσα η παραίτηση του και πολιτική αλλαγή», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ»
ΣΥΡΙΖΑ 6
Κυριάκος Μητσοτάκης από ΔΕΘ για το ΕΣΥ: Αρνούμαι την «ντουντούκα» των εργατοπατέρων – 50 εκατ. ευρώ για τα καινοτόμα φάρμακα
Παράλληλα, κατακεραύνωσε όσους προκαλούν επεισόδια, όπως είπε, στα νοσοκομεία, προσφέροντας τη στήριξή του στον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 89ης ΔΕΘ 18
ΠΑΣΟΚ για Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας
«Tα μέτρα του πρωθυπουργού δεν είναι μέρισμα οικονομικής ανάπτυξης όπως δηλώνει, είναι επιστροφή ενός μικρού μέρους της υπερφορολόγησης που βίωσαν οι Έλληνες»
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη 5