Πολιτική

Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Με 13 ψήφους υπέρ και τρία λευκά, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, εξελέγη, μετά από μυστική ψηφοφορία, πρόεδρος της ειδικής μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Με το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα εξελέγη για το αξίωμα του Α’ αντιπροέδρου της Επιτροπής Θεσμών ο βουλευτής της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου. Γραμματέας της Επιτροπής εξελέγη ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης, με 12 ψήφους υπέρ και τέσσερα λευκά.

Σημειώνεται ότι στην Επιτροπή συμμετέχουν συνολικά 17 βουλευτές, αλλά από την ψηφοφορία απουσίαζε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης.

Η Επιτροπή εκπροσωπείται από οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τέσσερις της ΝΔ, ενώ τα λοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης εκπροσωπούνται με έναν βουλευτή το κάθε ένα.

Για το αξίωμα του Β’ αντιπρόεδρου δεν υπήρξε εκπρόσωπος, καθώς ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης, παραιτήθηκε από τη δυνατότητα που παρέχει ο κανονισμός της Βουλής στην τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη να εκλέγει ένα μέλος της στο προεδρείο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωστής Χατζηδάκης: 3,8 δισ. ευρώ δόθηκαν στους αγρότες μέσα στο 2025 – Ακατανόητη η εμμονή στην άρνηση διαλόγου
«Από τα 27 αιτήματα των μπλόκων έχουν ικανοποιηθεί ήδη τα 16 και τα άλλα τέσσερα είναι σε  φάση επεξεργασίας», τόνισε σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης 22
Παύλος Μαρινάκης: Το 2026 βρίσκει τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια χωρίς 309.000 αιώνιους φοιτητές
«Τα πράγματα αλλάζουν και οι μόνοι πρωταγωνιστές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή οι φοιτητές και οι καθηγητές, παίρνουν πίσω όσα αυτονόητα ζητούσαν για δεκαετίες»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης 10