Πολιτική

Προειδοποίηση από τη Ζ. Κωνσταντοπούλου: Όποιος υπογράψει για το Ελληνικό θα ελεγχθεί για κακούργημα

«O κ. Πιτσιόρλας, οι υπουργοί που θα υπογράψουν και όποιος σήμερα ψηφίσει "ναι" πρέπει να ελεγχθούν για κακούργημα. Δεν είναι αστείο πράγμα» είπε σε συνέντευξή της στον Real fm η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας για τη σύμβαση του Ελληνικού που ψηφίζεται σήμερα στην Βουλή.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε “όταν υπάρχουν εκτιμήσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου που αποτιμούν σε 3 δισεκατομμύρια ευρώ το τίμημα, των ανεξαρτήτων εμπειρογνωμόνων που αποτιμούν σε 2,3 δισεκατομμύρια ο ένας και 1,5 δισεκατομμύριο ο άλλος την αξία αυτής της έκτασης και η κυβέρνηση υπογράφει για να την εκχωρήσει για 900 εκατομμύρια σε βάθος δεκαετίας, πράγμα που σημαίνει 576 εκατομμύρια παρούσα αξία, γιατί αυτό είναι το σε βάθος δεκαετίας, υπάρχει μια τερατώδης ζημία του Ελληνικού Δημοσίου».

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας προανήγγειλε ότι από αύριο θα αναλάβει νομικές πρωτοβουλίες για το θέμα, ενώ σήμερα μετέβη στον Άρειο Πάγο όπου πραγματοποίησε διάβημα.

Αναφερόμενη στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «δρομολόγησε και υλοποίησε και εξακολουθεί να υλοποιεί τους όρους και τις προϋποθέσεις για να στήσει τη δική της διαπλοκή» και σημείωσε: «με διαδικασίες καζίνο και τζόγου επιδιώχθηκε να παραχωρηθούν οι άδειες. Είναι διάτρητη κατά την άποψή μου και συνταγματικά και νομοθετικά η διαδικασία που ακολουθήθηκε, για τον κύριο λόγο ότι μεθοδευμένα παραγκωνίστηκε η μοναδική αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ηχηρό μήνυμα Χριστοδουλίδη σε Ερντογάν από το βήμα του ΟΗΕ: «Κατηγόρησε άλλους για εγκλήματα που η ίδια η Τουρκία διαπράττει καθημερινά»
«Από αυτό εδώ το βήμα χθες, ο Ερντογάν διακήρυσσε προς όλο τον κόσμο την ειρήνη και την υπευθυνότητα», είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Χριστοδουλίδης
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης 5
Συνάντηση Παπασταύρου με τον Αμερικανό υπουργό Ενέργειας: Από τις ΗΠΑ προήλθε το 81% των εισαγωγών LNG το α’ εξάμηνο του 2025
Σε εποικοδομητικό κλίμα η συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ, Chris Wright – Στο επίκεντρο η περαιτέρω ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας των δύο χωρών και ο Κάθετος Διάδρομος
Ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Chris Wright 2