Πολιτική

Πρωινό για Μητσοτάκη και Μέρκελ στον απόηχο της συνέντευξής της για τα χρόνια της κρίσης

Τι συζήτησαν η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας και ο πρωθυπουργός

Όταν πριν από 10 χρόνια και παραπάνω η Άνγκελα Μέρκελ περνούσε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου ήταν μεγάλη είδηση. Σήμερα, δεν πέρασε καν την πόρτα του Μαξίμου αλλά του σπιτιού του πρωθυπουργού και είναι απλώς… Πέμπτη. 

Πλέον η ίδια δεν είναι Καγκελάριος της Γερμανίας και η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα. Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαλαρός – όσο του το επιτρέπει η πολιτική επικαιρότητα και ειδικά το θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ – υποδέχθηκε την Άνγκελα Μέρκελ στο σπίτι του. 

Οι δυο τους πήραν πρωινό και ανάμεσα σε καφέ και κρουασάν Μητσοτάκης και Μέρκελ συζήτησαν όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη αλλά και σε άλλες περιοχές του πλανήτη που δεν είναι και λίγα.

Χθες, Τετάρτη (02/07/2025) η Άνγκελα Μέρκελ παραχώρησε μια συνέντευξη στον Αλέξη Παπαχελά στην οποία αναφέρθηκε στην στάση της ίδιας και της χώρας της στα χρόνια της κρίσης και μίλησε για όλους τους Έλληνες «πρωταγωνιστές» της περιόδου εκείνης. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επιστολή προς την Bundestag για τη διατήρηση της Ελληνικής Υπηρεσίας της Deutsche Welle - «62 χρόνια ανεξάρτητης δημοσιογραφίας»
Την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου και Φίλιππος Φόρτωμας, ο Κύπριος βουλευτής Χάρης Γεωργιάδης και ο Marian Wendt, επικεφαλής του Ιδρύματος Konrad-Adenauer για την Ελλάδα και Κύπρο
Το λογότυπο της Deutsche Welle έξω από τα κεντρικά γραφεία της στο Βερολίνο
Κώστας Μπακογιάννης σε Χάρη Δούκα: «Έλεος πια με το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, επιστρέψτε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις του δημάρχου Αθηναίων»
Ο επικεφαλής της παράταξης Αθήνα Ψηλά υποστηρίζει ότι το παρατηρητήριο καθημερινότητας καταγράφει καθημερινά αυτά που η δημοτική αρχή αρνείται να ακούσει
Κώστας Μπακογιάννης
Εξώδικο του Γρηγόρη Δημητριάδη στον Αλέξη Τσίπρα για την ανάρτησή του, μετά τη δικαστική απόφαση για τις υποκλοπές
«Αναμένω από αύριο τις αγωγές και τις μηνύσεις τους. Δεν πρόκειται όμως επουδενί να σιωπήσω» γράφει μεταξύ άλλων σε νεότερη ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας 16
Παύλος Μαρινάκης για υποκλοπές: Ο Τσίπρας αφού απέτυχε ως πρωθυπουργός θέλει να το γυρίσει σε εισαγγελέας, η απόφαση αφορά ιδιώτες
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, θα επισκεφθεί την Ελλάδα, προκειμένου να ανανεωθεί η Συμφωνία Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης για τη Συνεργασία στην Άμυνα και την Ασφάλεια
Παύλος Μαρινάκης 15