Πολιτική

Προσέχουν για να… έχουν στη ΝΔ: Η σολομώντεια λύση για την προεδρία της ΚΕΔΕ που απέτρεψε «γαλάζιο» εμφύλιο

Προληπτικά και... πυροσβεστικά λειτούργησαν στη ΝΔ, προκειμένου ν' αποφύγουν τον πρώτο σοβαρό εσωκομματικό εμφύλιο μετά τις εκλογές του Ιουλίου.

Επίδικο ήταν η προεδρία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, καθώς κόντρα στην επίσημη «γαλάζια» υποψηφιότητα του δημάρχου Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου δήλωσε αποφασισμένος να διεκδικήσει την προεδρία ο δήμαρχος Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Η… λύση στην ΝΔ

Ο κ. Κυρίζογλου έχει αναφορές στο «σαμαρικό» στρατόπεδο της ΝΔ και είναι πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ το 2014 είχε πειστεί την τελευταία στιγμή να κάνει πίσω και ν’ αφήσει ως μόνο διεκδικητή για την προεδρία της ΚΕΔΕ τον Γιώργο Πατούλη.

Μπροστά στο ενδεχόμενο λοιπόν αυτή τη φορά να μην υποχωρήσει, ο γραμματέας της ΝΔ, Γιώργος Στεργίου και ο γραμματέας Αυτοδιοίκησης του κόμματος, Σπύρος Σταθούλης κάλεσαν τους δύο διεκδικητές του «θρόνου» της ΚΕΔΕ στα γραφεία της ΝΔ και βρέθηκε μια σολομώντεια λύση: να κατέβουν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο και αυτός που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους σταυρούς να διεκδικήσει την προεδρία της ΚΕΔΕ.

*Του Αιμίλιου Περδικάρη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μήνυση κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τη δημοσιογράφο Βασιλική Πολύζου για συκοφαντική δυσφήμηση
Η προσφυγή συνδέεται με δηλώσεις της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται οι ισχυρισμοί της ενάγουσας για συνεργασία και ανεξόφλητα τιμολόγια περίπου 16.000 ευρώ
Ζωή Κωνσταντοπούλου 14
Γιώργος Γεραπετρίτης από Γενεύη: «Σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στα υπό ρωσική κατοχή εδάφη
Στην 61η Σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, ο ΥΠΕΞ ζήτησε στήριξη του θεσμού εν μέσω κρίσης ρευστότητας και παρουσίασε την ελληνική υποψηφιότητα για το Συμβούλιο την περίοδο 2028–2030
Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης στο Σ.Α. του ΟΗΕ
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Νέα Δημοκρατία απορρίπτει ποινικές ευθύνες για Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη στο πόρισμά της
Η πλειοψηφία κάνει λόγο για διαχρονικά και διακομματικά προβλήματα στον Οργανισμό, υπερασπίζεται τη σύσταση Εξεταστικής αντί Προανακριτικής και προβάλλει την έκταση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας ως ένδειξη «πλήρους διερεύνησης»
Οι Λευτέρης Αυγενάκης και Μάκης Βορίδης
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ ζητεί Προανακριτική για Βορίδη και Αυγενάκη
Στην πορισματική του έκθεση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλογίζει στην κυβερνητική πλειοψηφία «συγκάλυψη» και κάνει λόγο για σοβαρές ενδείξεις ποινικών ευθυνών των δύο πρώην υπουργών
Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ