Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Πρόταση μομφής – Γεωργιάδης: Θα μου ζητήσει κανείς συγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Novartis;

Πρόταση μομφής – Γεωργιάδης: Θα μου ζητήσει κανείς συγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Novartis;

Ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης στην Ολομέλεια  κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής με αφορμή την απόφαση της δικαιοσύνης να αρχειοθετήσει την υπόθεση που τον αφορούσε σχετικά με τη Novartis.

Ο κ. Γεωργιάδης, με αφορμή τις αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού για  την ανάγκη να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στους  θεσμούς, αναφέρθηκε στις διαπιστώσεις του εισαγγελικού βουλεύματος που αρχειοθέτησε την έρευνα εναντίον του, λέγοντας «μετά από πέντε χρόνια λάσπης, συκοφαντίας και απόπειρα πολιτική και φυσικής μου εξόντωσης από τον ΣΥΡΙΖΑ θα μου ζητήσει κανείς σας συγνώμη;» 

Διάβασε αποσπάσματα από την εισαγγελική πρόταση που έθεσε στο αρχείο την υπόθεση που τον αφορούσε λέγοντας πως «με αυτά τα αίσχη που κάνατε σε αυτή την υπόθεση, ένας από  όλους εσάς του ΣΥΡΙΖΑ θα  ορθώσει το ανάστημά του σε  αυτό που στήθηκε σε αυτή την Βουλή από τον κ. Παπαγγελόπουλο και τους άλλους… Που δεν είχε το θάρρος έστω να πεί ότι  “ρε παιδιά το παρακάναμε;” αλλά  όλοι σας σιωπήσατε για να κάνετε το χατίρι του Πολάκη, του Παπαγγελόπουλου και του Βαξεβάνη. Και αυτό δεν σας το συγχωρώ … Ντροπή σας!»

Λίγο αργότερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας του απάντησε λέγοντάς του ότι οι δικαστικές αποφάσεις είναι σεβαστές, “ακόμα και όταν υποβιβάζεται ο δικαστής που την είχε αναλάβει, ακόμα και όταν δεν δέχθηκε το δικαστικό σώμα να παραλάβει τα στοιχεία από τους Αμερικάνους, ακόμα κι αν δόθηκαν οι μάρτυρες στη δημοσιότητα. Θα πρέπει όμως να  συμφωνήσουμε ότι, υπάρχει σκάνδαλο Novartis και  σε αυτό το σκάνδαλο υπάρχει – κατ’ ελάχιστο – πολιτική ευθύνη και συγκάλυψη;»

Ο Αδωνις Γεωργιάδης επέμεινε και είπε εάν θα μου ζητήσει τελικά κάποιος  συγνώμη για τις προσωποποιημένες κατηγορίες από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, “από συναδέλφους σας πρώην υπουργούς, που με κατηγορούσαν ονομαστικά ότι δωροδοκήθηκα από την εταιρεία Νοβάρτις, και τώρα που έβγαλε την απόφασή της η Δικαιοσύνη, εσείς είπατε: “σεβαστές οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης, αλλά”.  Εγώ  σας ρωτώ για το γεγονός που  με λέγατε κλέφτη, θα μου ζητήσετε συγνώμη; Έχει ένας από εσάς το θάρρος να σηκωθεί και να πει συγνώμη κε Γεωργιάδη;» 

 Ο κ. Βίτσας  του είπε πως «θεωρούμε πως έχετε πολιτική ευθύνη, σαν κυβέρνηση, κι εσείς ο ίδιος ως υπουργός Υγείας, για το σκάνδαλο Νοβάρτις, – κατ’ ελάχιστον – το θεωρούμε. Οπότε θα περιμένετε πάρα πολύ να σας ζητήσουμε συγνώμη. Δεν θα σας δώσουμε αυτή τη χαρά».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις