Πολιτική

Για 29η χρονιά πρώτη η ΔΑΠ – Τα αποτελέσματα

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συγκέντρωσε το 43,76% των ψήφων, ενώ ακολούθησε η Πανσπουδαστική με 18,53%. Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δίνουν ξεχωριστά οι παρατάξεις, σαφές είναι το προβάδισμα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (ΝΔ), η οποία αναδείχθηκε για 29η χρονιά πρώτη πανελλαδικά, τη δε δεύτερη θέση κατοχυρώνει η Πανσπουδαστική (ΚΚΕ).

Ειδικότερα, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που εξέδωσε (σε 167 φοιτητικούς συλλόγους των ΑΕΙ), προηγείται με ποσοστό 43, 76%, ακολουθεί η Πανσπουδαστική με 18,53%, η ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική Αριστερά) με 12,78%, η ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ) με 10,35% και η ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ) με 6,88%.

Στα ΤΕΙ (σε 44 σπουδαστικούς συλλόγους), η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συγκεντρώνει 56,4%, η Πανσπουδαστική 19,14%, η ΠΑΣΠ 18,33%, η ΑΡΕΝ 1, 86% και η ΕΑΑΚ 1,48%.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που εξέδωσε η Πανσπουδαστική, στα ΑΕΙ (196 σύλλογοι από 200) η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προηγείται με 37, 78% και ακολουθούν η Πανσπουδαστική με 19,3%, η ΕΑΑΚ με 13,31%, η ΠΑΣΠ με 11,18% και η ΑΡΕΝ με 7,42%.

Στα ΤΕΙ (59 σύλλογοι από 65), σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έχει εκδώσει μέχρι στιγμής η Πανσπουδαστική, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συγκεντρώνει το 45, 8% των ψήφων, ακολουθεί η Πανσπουδαστική με 22,97%, η ΠΑΣΠ με 18,51%, η ΑΡΕΝ με 2,11% και η ΕΑΑΚ με 1,96%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: «Ας είναι η νέα χρονιά ευκαιρία να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλείνει με ευχές για μια νέα χρονιά «ανθρωπιάς, ενότητας και δημιουργίας», εμπνευσμένες από την ιστορία και τον πολιτισμό, με προσδοκία για «ειρήνη, πρόοδο και συνοχή το 2026»
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης στην Στοκχόλμη για αλλαγή χρόνου: Οι αναρτήσεις τους
Μια σειρά από μοναδικές φωτογραφίες μοιράστηκαν και οι δύο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram καθώς και μια selfie, στην οποία ποζάρουν αγκαλιά στο χιονισμένο τοπίο της σουηδικής πρωτεύουσας
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 36