Πολιτική

Πρωτοχρονιά 2016: Το μήνυμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με ευχές και πολιτικές αναφορές

Ευχές για το νέο έτος με πολιτικές αναφορές στην χρονιά που έφυγε και για αυτή που έρχεται περιλαμβάνει το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρώην προέδρου της ΝΔ και υποψηφίου για την ηγεσία, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

«Από την καρδιά μου εύχομαι σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες καλή και χαρούμενη νέα χρονιά. Εύχομαι να μην ξαναζήσουμε τις αγωνίες, τα προβλήματα και τους κινδύνους που βιώσαμε στη χρονιά που τώρα φεύγει» ξεκινά το μήνυμα και ακολούθως κάνει έναν συνοπτικό “απολογισμό”: «Μια χρονιά σκληρής δοκιμασίας για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Χρονιά αβεβαιότητας, επώδυνων εξελίξεων και αιχμαλωσίας της Πατρίδας μας σε νέες θυσίες και νέους κινδύνους. Το 2015 κόστισε πολλά στην Οικονομία και την Κοινωνία μας. Σημαδεύτηκε από την επιστροφή στην ύφεση και τη νέα έξαρση της ανεργίας. Κυρίως, όμως, από τα πειράματα που έσυραν τη χώρα μας στο χείλος του γκρεμού, τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ και το νέο επαχθές Μνημόνιο. Αλλά και από τις πρωτόγνωρες μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, ένα ανθρώπινο δράμα διεθνών διαστάσεων, που πρόσθεσε νέα προβλήματα σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».

Αισιόδοξο όμως είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει για το 2016 παρά τις δυσκολίες που προβλέπει: «Η νέα χρονιά ξεκινά φορτωμένη με τα θλιβερά κατάλοιπα του 2015. Πιστεύω, όμως, ότι οι Έλληνες μπορούμε, με νέες ιδέες κα νέες πολιτικές, να τα καταφέρουμε. Έχω πίστη στην Ελλάδα και απόλυτη εμπιστοσύνη στις δημιουργικές δυνάμεις του Έθνους μας. Αισθάνομαι, ταυτόχρονα, βαρύ το χρέος για όσα οφείλουμε στην Πατρίδα μας».

Ο κ. Μείμαράκης όμως δίνει και το βασικό πολιτικό του πλαίσιο ενόψει και του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ: «Αισθάνομαι την ανάγκη να επαναλάβω αρχές και θέσεις, που δεν μπαίνουν σε παζάρια και συμβιβασμούς. Χαράξαμε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές στα εθνικά μας ζητήματα και δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Δεσμευθήκαμε να αντιταχθούμε σε νέους φόρους και νέες περικοπές συντάξεων και δεν αλλάζουμε θέση. Ορίσαμε στέρεους άξονες για την ανάπτυξη, την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Βάλαμε στο κέντρο της πολιτικής μας τον άνθρωπο. Ιδίως μάλιστα τους οικονομικά ασθενέστερους. Τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τις οικογένειες που δεν τα βγάζουν πέρα».

Το μήνυμα κλείνει με τις καθιερωμές ευχές: «Εύχομαι, από τα βάθη της καρδιάς μου, σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, υγεία, προκοπή και οικογενειακή ευτυχία.
Εύχομαι να ξαναγεννηθούν οι χαμένες ελπίδες και να γυρίσει το χαμόγελο σε κάθε οικογένεια. Εύχομαι σε όλες και όλους Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για ανεργία στους νέους: Στόχος να ζουν καλύτερα από τις προηγούμενες γενιές
Σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός αναφέρεται σε φοροελαφρύνσεις για νέους έως 25 ετών, στο «Σπίτι μου ΙΙ» και στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, σημειώνοντας ότι «η ακρίβεια και το στεγαστικό πιέζουν»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κόντρα δίχως τέλος, νέα καταγγελία και αιχμές για την υπόθεση Γρηγορόπουλου
Η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Υγείας και της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, εδώ και ημέρες, εκτείνεται από την Ολομέλεια έως τις επιτροπές και τα social media, με το πολιτικό θερμόμετρο να παραμένει σταθερά υψηλά
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
29
Αντώνης Σαμαράς σε Κωνσταντίνο Τασούλα: «Σε λάθος κατεύθυνση» τα εθνικά, αδιέξοδα στο εσωτερικό
Ο πρώην πρωθυπουργός έθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητήματα δημογραφικού, ακρίβειας και χρηματοδότησης των ΜμΕ, ενώ άσκησε κριτική στη γραμμή στα ελληνοτουρκικά και ζήτησε η συνταγματική αναθεώρηση να μην γίνει «επικοινωνιακά»
Κωνσταντίνος Τασούλας και Αντώνης Σαμαράς 19
Δημήτρης Μαρκόπουλος: Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγείται την άρση ασυλίας του για τη μήνυση που του είχε κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης
«Σε μια περίοδο που κόμματα σαν αυτό του κ. Κασσελάκη, πριμοδοτούν την αντιπολιτική, δεν θέλω να δώσω έστω και την παραμικρή αφορμή οπισθοχώρησης και φόβου της αστικής Δημοκρατίας» αναφέρει στο υπόμνημά του ο βουλευτής της ΝΔ
Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος στη Βουλή
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο Νέο Δελχί ο πρωθυπουργός – Συναντήσεις με Ναρέντρα Μόντι, Ντέμη Χασάμπη, Σαμ Άλτμαν, Μπραντ Σμιθ και Μάικλ Κράτσιος
Παρέμβαση του πρωθυπουργού στο AI Impact Summit για την τεχνητή νοημοσύνη και κύκλος επαφών με κορυφαίους παράγοντες της τεχνολογίας, στο πλαίσιο της ελληνοϊνδικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης
Ναρέντρα Μόντι και Κυριάκος Μητσοτάκης