Πολιτική

“Πυρά” αντιπολίτευσης κατά Σκουρλέτη για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα

Στροφές… ανέβασε η αντιπολίτευση στην κριτική της στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και την κυβέρνηση για την μετατροπή της χώρας σε χωματερή κατά τη συζήτηση της τροπολογίας στην Ολομέλεια.

Ο τομεάρχης της ΝΔ Μάκης Βορίδης απαντώντας στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη του επεσήμανε πως και η τροπολογία αυτή θα «καταπέσει για λόγους ισότητας» εξηγώντας νομικά πως ο διαγωνισμός προσλήψεων έτσι όπως «στήνεται» με τις μοριοδοτήσεις ευνοεί τους σημερινούς συμβασιούχους αποκλείοντας κάθε άλλο ενδιαφερόμενο.

«Κοροϊδεύετε και πάλι αυτούς τους ανθρώπους» είπε ο βουλευτής της ΝΔ λέγοντας ότι «όσοι πήραν δύο οκτάμηνα και τους τα παρατείνατε είναι αυτοί που θα πάρουν υποχρεωτικά τις θέσεις και αυτό θα πρέπει να το εξηγήσετε και στους υπόλοιπους ανέργους που αναζητούν μια θέση εργασίας.»

Ο κ. Μάκης Βορίδης καταλόγισε στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «θέλει να εμφανιστεί ως ο σωτήρας όσων εκείνος καταδίκασε με την προηγούμενη διάταξη που είχε φέρει. Η ΝΔ σας το είχε επισημάνει και τότε ότι θα υπήρχε συνταγματική εμπλοκή αλλά δεν μας ακούσατε, δημιουργήσατε εντυπώσεις και προσδοκίες και τώρα που δεν σας βγήκαν έρχεστε και μας ζητάτε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα μαζί; Και τώρα ανακαλύψατε τα οργανογράμματα των δήμων».

«Ο στόχος σας είναι να κάμψετε τις εργατικές κινητοποιήσεις» ανέφερε από την πλευρά του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης σημειώνοντας ότι «οι συμβασιούχοι έφεραν στο προσκήνιο το θέμα της μόνιμης και σταθερή δουλειά» και τόνισε πως η τροπολογία δεν εξασφαλίζει κανένα και τίποτα από όσα λέει η κυβέρνηση. Εσείς προχωράτε σε απολύσεις με το μνημόνιο που ψηφίσατε, στερήσατε έσοδα από το τους δήμους και τώρα θέλετε να « χρυσώσετε το χάπι». Οι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν προετοιμαστεί από καιρό για να πάρουν αυτό το φιλέτο. Εάν θέλετε καθαρή λύση «μετατρέψετε εδώ και τώρα τις συμβάσεις αυτές σε συμβάσεις μόνιμης εργασίας. Αντίθετα θα γίνει ότι έγινε π.χ. με την καθαριότητα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμό που απολύθηκαν οι περισσότεροι.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός ανέφερε πως υπάρχουν μέθοδοι και μέσος δρόμος όπως στο να να δημιουργηθούν δημοτικές επιχειρήσεις διαχείριση σκουπιδιών, να υπάρξουν κοινές συμπράξεις δήμων και ιδιωτών. Λύση δεν είναι μόνο οι ιδιωτικές εταιρείες, ούτε να ανανεώνουμε συνεχώς συμβάσεις γιατί θέλουμε να φτιάξουμε «πελατάκεια…». Η λύση είναι να αναλάβουν οι δήμοι την διευθέτηση του θέματος της διαχείρισης των απορριμμάτων με βοήθεια και συμβολή από το κράτος εάν χρειάζεται.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση και για τις μεταβολές στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ
«Μας χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με μία κυβέρνηση, που είναι επικίνδυνη για τη χώρα, διευρύνει τις ανισότητες και μοιράζει στα καρτέλ τον πλούτο της χώρας» λένε στη Χαριλάου Τρικούπη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5