Πολιτική

Ρεν: Σε έκτακτο Eurogroup το Νοέμβριο θα κριθεί η δόση

Την εκτίμηση ότι η Αθήνα και η τρόικα βρίσκονται κοντά σε συμφωνία, εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Σάιμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσβλέπει σε μια συνολική απόφαση για την Ελλάδα, έως τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης και 19ης Οκτωβρίου, ο κ. Ο’ Κόνορ απάντησε ότι η Επιτροπή επιθυμεί μια «καλή και ισχυρή» απόφαση για την Ελλάδα και μια συμφωνία που θα επιτρέψει στη χώρα να «προχωρήσει» το πρόγραμμα προσαρμογής.

«Επιθυμούμε να υπάρξει συμφωνία το συντομότερο δυνατό, ωστόσο δεν είμαι σε θέση να δώσω συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα», δήλωσε ο κ. Ο’ Κόνορ και προσέθεσε: «Πιστεύουμε ότι είμαστε κοντά στην επίτευξη συμφωνίας».

Aρνήθηκε να απαντήσει σχετικά με το ζήτημα της επιμήκυνσης για την Ελλάδα, υπενθυμίζοντας ότι η επιμήκυνση που δόθηκε στην Ισπανία και την Πορτογαλία ήταν προϊόν της «αποτελεσματικής δράσης» που έλαβαν οι χώρες αυτές τόσο στο δημοσιονομικό όσο και στο διαρθρωτικό σκέλος της προσαρμογής. Σε κάθε περίπτωση, προσέθεσε, η αποφάσεις λαμβάνονται ανάλογα με την περίπτωση.

Ωστόσο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης και 19ης Οκτωβρίου δεν αναμένονται εξελίξεις σχετικά με τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, με βάση τις υπάρχουσες ενδείξεις, δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί Σύνοδος Κορυφής της ευρωζώνης και το πιθανότερο είναι ότι όλες οι αποφάσεις που αφορούν την οικονομική διακυβέρνηση της ευρωζώνης θα μετατεθούν για τη Σύνοδο του Δεκεμβρίου.

Τέλος, όσον αφορά την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων για την Ελλάδα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η απόφαση μπορεί να υιοθετηθεί είτε από το Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου, είτε από κάποια έκτακτη συνεδρίασή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κοντά σε συμφωνία – 9 δισ. τα μέτρα – Μεγαλύτερες…

Πόλεμος Σόιμπλε-Λαγκάρντ για την λιτότητα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πώς φτάσαμε στη διπλωματική κρίση με τη Βεγγάζη: Η άστοχη επιλογή του Ευρωπαίου Επιτρόπου, το «παζάρι» Χαφτάρ και το αμείωτο «τσουνάμι» μεταναστών
«Γαλάζια» στελέχη, επεσήμαιναν γιατί δεν υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και Μετανάστευσης δεδομένου ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε επιλέξει να επισκεφτεί πρώτα στη Βεγγάζη
Ο Χαλίφα Χαφτάρ 2
Χατζηδάκης για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα δε θα γίνει ξέφραγο αμπέλι, ειδικότερα στο μέσον της τουριστικής περιόδου
«Η Λιβύη πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να αγνοήσει τον παράγοντα Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι ο δρόμος για την όποια οικονομική στήριξη της Λιβύης περνάει και από την Αθήνα»
Ο Κωστής Χατζηδάκης 11
Ο Χάφταρ χαρακτήρισε ανεπιθύμητη την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία - Διπλωματική κρίση με τη Λιβύη και συνάντηση Μητσοτάκη με Πλεύρη στο Μαξίμου
Εκτιμάται ότι αυτή η πρωτοφανής κίνηση έγινε επειδή η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία πήγε πρώτα στην Τρίπολη, όπου εδρεύει η κυβέρνηση που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ
Χαλίφα Χάφταρ 142