Πολιτική

Ρεν: Σε έκτακτο Eurogroup το Νοέμβριο θα κριθεί η δόση

Την εκτίμηση ότι η Αθήνα και η τρόικα βρίσκονται κοντά σε συμφωνία, εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Σάιμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσβλέπει σε μια συνολική απόφαση για την Ελλάδα, έως τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης και 19ης Οκτωβρίου, ο κ. Ο’ Κόνορ απάντησε ότι η Επιτροπή επιθυμεί μια «καλή και ισχυρή» απόφαση για την Ελλάδα και μια συμφωνία που θα επιτρέψει στη χώρα να «προχωρήσει» το πρόγραμμα προσαρμογής.

«Επιθυμούμε να υπάρξει συμφωνία το συντομότερο δυνατό, ωστόσο δεν είμαι σε θέση να δώσω συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα», δήλωσε ο κ. Ο’ Κόνορ και προσέθεσε: «Πιστεύουμε ότι είμαστε κοντά στην επίτευξη συμφωνίας».

Aρνήθηκε να απαντήσει σχετικά με το ζήτημα της επιμήκυνσης για την Ελλάδα, υπενθυμίζοντας ότι η επιμήκυνση που δόθηκε στην Ισπανία και την Πορτογαλία ήταν προϊόν της «αποτελεσματικής δράσης» που έλαβαν οι χώρες αυτές τόσο στο δημοσιονομικό όσο και στο διαρθρωτικό σκέλος της προσαρμογής. Σε κάθε περίπτωση, προσέθεσε, η αποφάσεις λαμβάνονται ανάλογα με την περίπτωση.

Ωστόσο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης και 19ης Οκτωβρίου δεν αναμένονται εξελίξεις σχετικά με τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, με βάση τις υπάρχουσες ενδείξεις, δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί Σύνοδος Κορυφής της ευρωζώνης και το πιθανότερο είναι ότι όλες οι αποφάσεις που αφορούν την οικονομική διακυβέρνηση της ευρωζώνης θα μετατεθούν για τη Σύνοδο του Δεκεμβρίου.

Τέλος, όσον αφορά την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων για την Ελλάδα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η απόφαση μπορεί να υιοθετηθεί είτε από το Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου, είτε από κάποια έκτακτη συνεδρίασή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κοντά σε συμφωνία – 9 δισ. τα μέτρα – Μεγαλύτερες…

Πόλεμος Σόιμπλε-Λαγκάρντ για την λιτότητα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για τις αιχμές Σαλμά κατά Γεωργιάδη: «Η σκευωρία Novartis κατέρρευσε, κάποιοι θέλουν να την επαναφέρουν από το παράθυρο
Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα F-35, τις παρεμβάσεις του Γιώργου Βλάχου και τη θέση της ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα για τα μη κρατικά πανεπιστήμια
Παύλος Μαρινάκης
Το ΚΥΣΕΑ εγκρίνει σήμερα εξοπλιστικό πρόγραμμα «μαμούθ» ύψους 4,3 δισεκ. ευρώ – Τι περιλαμβάνει η «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πολυσύνθετα εξοπλιστικά πακέτα των τελευταίων ετών που καλύπτει όλο σχεδόν ολόκληρο το φάσμα των σύγχρονων στρατιωτικών επιχειρήσεων
Μέγαρο Μαξίμου 42
Νέο «χτύπημα» Βλάχου: Κατέθεσε ερώτηση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανακύκλωση
Σχεδόν ένα 24ωρο μετά τις δηλώσεις για τον δύσκολο στόχο της αυτοδυναμίας και τα ανοίγματα στη συζήτηση περί μετεκλογικών συνεργασιών, ο βουλευτής της ΝΔ επανέρχεται με παρέμβαση προς τον πρωθυπουργό
Γιώργος Βλάχος
ΠΑΣΟΚ κατά Γεωργιάδη για καταγγελίες Σαλμά: «Κάνει πως δεν κατάλαβε, οφείλει να δώσει τεκμηριωμένες απαντήσεις»
Η Χαριλάου Τρικούπη επιμένει ότι ο υπουργός Υγείας δεν μπορεί να παραμένει στη θέση του χωρίς «καθαρές και τεκμηριωμένες απαντήσεις» για την υπόθεση Novartis
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη 9